1. gerek yapılan yatırımlar ve koç faktörleri, gerekse diğer elit takımların önceki senelere göre baskın karakterlerinden uzak olmaları nedeniyle türk takımlarının f4 yapmalarının yüksek ihtimal olduğu bir sezon.

    an itibariyle top 16 puan durumları şu şekildedir.

    http://www.euroleague.net/main/standings

    9.hafta programı ve tahminlerim ise şöyle.

    e grubu

    alba berlin*-zalgiris kaunas

    pana*-barca

    kızıyıldız-maccabi*

    galatasaray-r.madrid*

    f grubu

    fenerbahçe*-nizhny

    laboral-cska*

    milano-oly*

    malaga*-anadolu efes

  2. son 10 yılda harcanan paralarla çoktan f4 yapmak gerekirdi. bu seneye gelirsek, efes malaga'ya da yenilirse 4.'lüğü bile zor kasar. böyle bir durumda ilk 2 ihtimali zaten kalmaz. formsuz da olsalar real-maca-barça-pana ile saha avantajı olmadan kapışmak güç. ülker cska'dan ikili averajı alarak büyük iş yaptı. saha avantajıyla barça'yı pana'yı geçme ihtimali gayet var. şu organizayonda en gıcık olduğum şey normal sezonda eşşek kadar maç oynatıp yarı final ve finali seri oynatmayışları...
    mutlu
  3. alba 80- zalgiris 72
    fenerbahçe 92- nizhny 79
    pana 77 - barca 81
    laboral 74- cska 81
    kızıyıldız 89-maccabi 76

    bugün oynanan ilk beş maçın sonucuna bakarsak e grubu biraz karışacak gibi görünüyor. gecenin sürpriz sonucu kızılyıldız'ın maccabi'yi yenmesi diyebiliriz. içerdeki alba ve bu geceki maçı ileride arayabilir maccabi. barca ise sürpriz olmasa da zor bir işe imza atarak pana'ya karşı hem galibiyet sayısında hem de ikili averajda üstünlük sağladı. alba, zalgiris'i yenerek ilk 4 takibini sürdürmekte. bu grupta yarın oynanacak tek maç olan galatasaray-real maçında olası bir galatasaray galibiyeti grubu hepten karıştırabilir.

    f grubunda ise iki maçta da favoriler kazandı. fenerbahçe eksik (kolu kanadı kırık) nizhny karşısında rölantide bir maç oynadı diyebiliriz. cska ise laboral deplasmanında; maç sonunda tecrübesini konuşturdu. bu sonuç en çok anadolu efes'i iştahlandırmıştır. yarınki malaga deplasmanından alınacak galibiyet, laboral'a karşı ikili averajı elinde bulundurduğunu da göz önüne aldığımızda iki galibiyetlik bir maç nitelğinde. oly ise geçen sene 30 fark yediği milano deplasmanında ağır favori konumunda.
  4. galatasaray 71- real madrid 107
    milano 74- oly 83
    malaga 93 - efes 90

    e grubunda oynanan tek maçta, arroyo'nun gidişiyle rotasyonu iyice daralan galatasaray karşısında favori olan real madrid kazandı.

    f grubunda ise oly, milano karşısında maçı istediği gibi yönlendirerek, milano'nun her atağına karşı cevap vererek, zorlanmadan kazandı diyebiliriz. malaga-efes mücadelesi ise gecenin çekişmeli geçen maçıydı. her ne kadar efes'in son zamanlardaki formsuzluğunu dikkate alarak malaga'yı favori görsem de bir gün önce laboral'in kaybetmesiyle efes'in iştahlanacağını düşünmüştüm. ama efes savunma bakımından bu sene çoğu maçta gösterdiği performanstan çok uzaktaydı. geriden gelip malaga'yı yakalasa da son sözü söyleyen yine malaga oldu.

    9. hafta sonunda oluşan puan durumları şu şekildedir.

    http://www.euroleague.net/main/standings
  5. 10 hafta programı ve tahminlerim ise şu şekildedir.

    e grubu

    galatasaray*- kızılyıldız
    barca* - maca
    real madrid* - alba
    zalgiris - pana*

    f grubu

    oly* - fenerbahçe
    nizhny - laboral*
    milano* - malaga
    cska* - efes
  6. yanlış görmediysem milano-oly maçının seremonisinde david moss i feel devotion'ı mırıldanıyordu. gs-real müsabakasında basketbolseverlerin helecanla beklediği şuacan 3:40 süre alarak 1 asist 1 ribaund üretti.
    mutlu
  7. i feel devotion!
  8. gerçek basketbolun oynandığı yerdir.nba'in aksine takım ruhu,savaş,gerçek taraftarlarla doludur maçlar.kazanan takımlardır oyuncular değil. bence her açıdan basketbolun(milli maçlar dışında)en çok heyecan verdiği,zevk verdiği lig.
  9. en son iki takım ^:efes pilsen^ ^:ülkerspor^ f8 yaptığı dönem obradovic ve ivkovic'in çalıştırdığı takımlara elenmiştik. yine iki takım ile f8'deyiz ve bu kez obra ve ivko bizim takımların başında.
    one
  10. bu sezon yabancı kuralının serbest bırakılmasının pozitif etkisini bu hafta gördük. efese top16da 8 mağlubiyet almasından dolayı umutsuz baksam da ivkovic ten bir şeyler bekleme zamanı geldi artık.
    fenerbahçe ülker ise gerek kadro kalitesi gerek oynadığı basketbolla yenemeyeceği takım olmadığını gördük. ^:fazla mı iyimser bilemedim.^
    galatasaraydan bahsetmek gerekirse geçen sene top8 i gören takımı bu hale getiren yöneticiler utanmalı.