1. 1983 yılında eurovisiona çetin alp'in seslendirdiği opera şarkısı ile katılmış ve 20 ülkenin katıldığı yarışmada puan alamayan iki ülkeden biri olmuştuk.belki de bu yarışmayı ülke olarak yıllarca ciddiye almamızın,hırs yapmamızın başlıca nedenlerinden biri bu şarkı ve bu şarkının bizlerin üzerinde bıraktığı etki de olabilir..
  2. rusya'nın nineleri gönderip party for everybody şarkısı ile ülkemiz hariç diğer ülkelerin bakış açısını gösterdiği avrupa ve ona dahil olmayan bazı ülkelerin katıldığı (azerbeycan,israil ve son olarak saat farkına aldırmayan aborjin kardeşler) müzik yarışması.
  3. adaletsiz dağıtılan oyları bildiğiniz halde o oylama heycanını veren üstüne bir yarışma görmedim. son zamanlarda nadiren de olsa iyi soundlar çıkmıştır.
  4. sunumu güzel şarkıları izlemenin çok keyifli olduğu şarkı yarışması.
  5. youtube'un kurulduğu 2005 yılından itibaren bir anlamı kalmayan yarışma.
  6. 2016 yılında, yine katılmadığımız; ama neden katılmadığımızı bilmediğimiz şarkı yarışması.
    şarkıların nasıl olduğu bir yana böylesi bir eğlencenin parçası kalabilmek yarışmayı güzelleştiriyor aslında.
    2016 yılında 10 ve 12 mayıs tarihlerinde yarı finali 14 mayıs'ta ise finali yapılacak. bu arada "ya hala eurovision izleyen mi var?" diyenlere; 2015 yılında dünya çapında iki yüz milyon kişinin izlediği duyurulmuştur.
  7. şarkıdan çok siyasi politikanın ön planda olduğu glabal bir müzik yarışması.
  8. bu sene yeni şarkısını tanıtmak için justin timberlake'in sahneye çıkacağı şarkı yarışmasıdır; bu yüzden ilk defa amerika'da canlı yayın yapacaktır.
  9. şarkıya veya şarkıcılara bakılmadan oy verilen yarışma.
  10. gecenin en kaliteli şarkısı ve türkçe nakaratıyla ukrayna kazandı yarışmayı. oylama sistemi çok değişmiş. imkansız sonuçlar olabilir artık. jüri ve halk oylamasının farkları da daha açık ortaya çıkmaya başladı. yeni sistemi ve beraberinde gelen extra heyecanı beğendim. ama en çok sonucu beğendim. helal olsun jamala.