1. karşısındaki erkeğe potansiyel sapık muamelesi yapan kadındır.

    iş ya da arkadaşlık ortamında, mecburiyetten ya da sosyallik olsun diye, pek çok kadınla iletişim kurmak zorunda kalırsın. ama karşındaki bayan, bir şekilde sana evli olduğunu hatırlatır. sanki sen ona yürümüşsün de, seni ikaz etmek zorunda kalmıştır gibi düşündürür insana.

    "geçmiş olsun ayça hanım, bileğinizi burkmuşsunuz"
    "evet, sağol, birazdan eşim gelecek de hastaneye götürecek beni."
    (birazdan hastaneye gideceğim de diyebilirdi)

    "alo, şenay nasılsın? şu raporlarda bir yeri anlamadım da sana soracaktım "
    "tabi, neresi... bir saniye eşim arıyor da , sonra görüşelim" (birisi arıyor da diyebilirdi)

    "sabah trafik nasıldı köprüde aysun, rahat geldin mi?"
    "biraz trafik vardı , benim için sıkıntı değil de osman kalabalığı pek sevmiyor. osman, eşim olur bu arada."

    tamam, evlisin, anladık. eşin var. ama bize ne kardeşim, durduk yere niye yürüyelim sana değil mi? biz de seçici bir insanız yani.
  2. pek haksiz sayilmayan kadin.

    her gun haberlerde neler neler goruyoruz, onu da gec cevremizde de oluyor. sanki evli olmayinca asilmak serbest gibi bir hava olusuyor. bunu engellemek icin en guzel yolu uygulamaktadirlar.

    ancak her firsatta yapmalari da biraz karakterlerinden kaynaklaniyor olabilir. bekar hemcinslerine nazire yapmak icin vs.
  3. hayatı boyunca ki hayata geleli kaç yıl geçmiş olduğu mühim olmaksızın türlü şekillerde tacize mağruz kalmış kadın olabilir. otobüste, okulda, sokakta, düğünde dernekte, iş yerinde, hastanede, bilet kuyruğunda, pazar alışverişinde. yani ne kadar mekan varsa erkeğin de olabildiği o kadar genişletebiliriz. ayrıca bu kadın tanıdığı tanımadığı sayısız psikopatın haricinde manyak bir kocaya da sahip olabilir. çünkü yüz verirsen yapar tabi, onu giyersen olur tabi, yalnız gidersen eder tabi şeklinde çoğaltılabileceğimiz tepkilerle çok kez suçlanmış olabilir. kadının derdi kocam var kapalıyız'dan başka bişey ama...
    neyse o gemi bir gün gelecek.
  4. iki şekilde ifade edilebilir bence, 1. olarak kendine güvenmeyen kadındır. karşısında ki insana ben evliyim bana yaklaşma yanlış bir şey yapmak istemiyorum sinyalleri verebilir. 2. olarak ise kocasına ciddi anlamda aşıktır ve herkese benim kocam var, bakın işte benim kocam diye yollarda dolanan bir meftun olabilir.
  5. kadinin, yeni tanistigi ve kocasini aldattigi partnerine' ilişki esnasinda vucudumda kalici bir iz birakma' demek isteyisi olabilir kimi zaman.
  6. tam niyeti kestiremeyebileceğin kadındır.
    insan gerçekten hayatını paylaştığı insandan , özellikle sevgili anlamında değil anne,arkadaş bu her kimse, bahseder. istemeden de bahsedersin. eğer samimi bir insansan ve gerçekten yakın olduğun insanın fikirlerini dinliyor, onunla paylaşımda bulunuyorsan başka insanlarla iletişiminde ondan da bahsedersin. tabi evliliği marifet sayan -özellikle kadın- çok fazla insan var. bunları da anlamak çok zor olmuyor zaten. hayatına bakın; neler başarmış ? tek başına neler yapabilmiş? bunlar çok çok az ise zaten erkenden yaptığı evliliğini vurgulayacak ve sık sık eşinden bahsedecektir. adeta hayata karşı skor almış gibi..
  7. doğru yapan kadındır.

    erkekler olarak şehvet hep peşimizde. bir kadının evli olduğunu vurgulaması araya güzel bir duvar örüyor ve erkeklerin ona yürümesine set oluyor.
  8. anlamsız vurgulama biçimi. karşındaki insana bakış açın bel altındaysa bunu sabaha kadar söylesen nafile asıl sorunun senin düşüncelerin. salt bir erkek durduk yere sen çalışıyorsun diye yürüme eylemine geçmez. dost olarak seninle konuşan bir erkek sana gene yürümez. sınırı ve çizgini koruduğun sürece.
  9. durumu göre olması gereken veya iğreti durabilecek mevzular vardır.

    olması gerekenden başlayalım, türk erkeğini ortalamaya vurduğumuz zaman kadınlara bakış açımız belli. kadına yavşamayı kendine hak gören tecavüzcülerin kol gezdiği, sinsi sinsi yavşayan tiplerin olduğu bir ülkede kadınların 'evliyim' diye üstüne basa basa birşeyleri belli etmesi gayet normaldir. bir nevi kendini koruma altına alır haklı olarak.

    diğer iğreti duran kadın tipinde ise, kendi başına bir şey becerememiş, hayattaki başarısını evlilik üzerine kurmuş kadınlarımız da mevcuttur. bunlarla ilgili çok yorumda bulunmak istemedim açıkçası ama pek sevimli oldukları söylenemez.

    o yüzden duruma göre değerlendirmek lazım bunu normalde karşılayabilirsin veya sana iğreti gelecek şekilde de olabilir.
  10. anlayan icin cok anlamlidir. aslinda kadin bunu söyledigi erkege yürüyordur, alt metinden de bak ben sana yürüyorum aslinda ama evliyim , ne yapayim demektedir