1. olum evlenmeyın lan demelerını beklıyorum
  2. zengin biriyle evlenin...
  3. erkekler için: kendinizden genç bir kadınla evlenin. oldukça zayıf olsun. çünkü zamanla yaşlanacak ve kilo alacak. yemek yapabilsin. evlenmeden önce birlikte yaşayın. bir bardak su istediğinizde üşenmesin. migren tanısı almış olmasın.
    kadınlar için: parası olan bir erkek bulun.
  4. evlilik tamamen kısmet işi, görücü usulü evlenip bir ömür boyu mutlu olabilen insanlar olduğu gibi 5 yıl flört edip ilk yıllarında ayrılanlar da çok. evliliğin miadı olabildiği gibi bir ömür boyu sürme ihtimali de var. bunu erkenden kestirebilmek imkansız. benim tavsiyem evlilik aşamasında toplumun ve ailenin dayatmalarından uzak durun. bir kez evleniyoruz ayağına yapılan ıvır zıvır adetlere gelmeyin, yemek odası takımı, vitrin vs bunları almak zorunda değilsiniz. konu komşu akraba ne der gazına gelmeyin. iki kişinin yaşayacağı şekilde sade bir ev tasarlamak sizin elinizde. düğün konusunda da araba süsletme gibi gereksiz işlere girmeyin. vaktiyle "abi en mutlu günün bir harçlık ver" ayağına belki daha temiz duygularla yapılan geleneklerin bugün haraç toplar gibi çetelerin ellerine geçtiğini unutmayın.
    türkiye'de genelde çiftler yerine aileler evlenir ve aileler arasında rekabet başlar. iki tarafı birbirinden uzak tutmak sizin ilişkinizi de sağlıklı kılacaktır. evliliğe adım kolaylaştıkça sizin psikolojiniz de rahatlayacak ve daha kolay adım atacaksınız, kimse mutsuz olmak istemez ama ilişkinin miadı dolarsa çiftlere de yol görünebilir. bu ihtimal hep var, bu da bir kusur kabahat değil.
    ben evlenirken aynı tavsiyeleri dinledim 20 arkadaşıma sordum 19'u "evlenme! bekarlık sultanlık" dedi. 1 tanesi "evlen kardeşim evlilik güzel şey" dedi. bekarlık sultanlık diyenlerin hepsinin evli olması da ayrı bir ironiydi. "o kadar sultandın da niye evlendin kardeşim?" dedim mi demedim mi hatırlamıyorum.
  5. evli değilim bu yüzden ben tavsiye veremem ama ali saydam'ın kitabından bir alıntı ile katılabilirim.
    “bekârsan evlenme, evliysen boşanma! çünkü her ikisi de gereksiz derecede pahalıdır!”
  6. araf'ta biri olarak konuşuyorum, evlilik ciddi bir olay ve laf olsun diye yapılmamalı...
    bir de saygı her şeyin, herkesin üstünde olmalı...
  7. evleneceğiniz kişinin 'o' olduğundan emin olun

    zerre şüphe bırakmayın
    minicik bir pişmanlık olmasın içinizde
    ufak da olsa terddütünüz olmasın
    son gün, son dakika bile olsa vakit varken dönün, dönün çünkü daha sonra dönüldüğünde acısı daha büyük olur
    sonra hayatı kendinize zehir etmeyin
    yalan
  8. flört aşamasında takındığınız tavlama, etkileme, romantiklik ve karizmaya yönelik hareketlerin hayat boyunca sürdürülemeyecek birer rol olduğunu unutmayınız.

    sevgililiğin sıcak cazibesinde sahte rollere kendinizi kaptırmayın. kaptırmayın ki evlenince farklı bir kişilik olarak algılamasın karşınızdaki insan sizi.

    evlenince karakterinizce sürprizleriniz olmasın bir zahmet, jestler ve romantizm olabilir.
    dozunca dozacınca dengeli bir profile sahip olursanız -ki mutlaka seçeceğiniz insan da böyledir- zaten evliliğin güzelliğini gören gözlere sahip olur, mutlu mesut yaşarsınız.
  9. evlenmeyin, mutlaka evleneyim diyorsanız ve evlenecekseniz mantık evliliği yapın.