1. evrim bir doğa yasasıdır/kanundur. bu doğa yasasının nasıl çalıştığını açıklayan bilgilere evrim teorisi denir.

    teoride hata çıkması veya düzeltilmesi bu gerçeği değiştirmez.

    evrim çürütülemez ancak yeni bulgularla geliştirilebilir.

    bugünkü her şeyi yaratan evrimsel sürecin kendisidir. biyoloji dediğimiz şey de zaten evrim üzerine kuruludur.
  2. ilk girdide bahsedildiği gibi, doğanın yasasıdır.gerçek olandır.
    insanların ''evrim, bir teoridir.'' yanılgısı burda başlıyor aslında.

    evrim bir gerçektir,kanundur.

    evrim, bitmek bilmeyen bir süreçtir yani devam ediyordur, devam edecektir.
    işte sen,bu doğa yasasının ''nasıl'' ve ''neden'' çalıştığını evrim teorisi ile açıklıyorsun.

    evrim teorisi ve evrim kanunu arasındaki farkı kavrayamayanlar için başka bir örnek vereyim,

    https://www.youtube.com/watch?v=CaPOJlBiH44
    http://i.hizliresim.com/nLQ2jV.png
    gördüğümüz üzere
    bugün sen yerçekiminin olduğunu biliyorsun ama nasıl veya neden olduğunu bilmiyorsun değil mi? işte onu newton da bilmiyor. tabi sen newton'un da bilmediğini bilmediğin için yerçekim olayına saçmalık demezken (-zira ben yerçekimi yok diyen bir dinci görmedim-) , evrime saçmalık diyebiliyorsun. tutarsızsınız.
  3. müfredattan çıkarılmadan önce de çeşitli zihniyette öğretmenlerin, öğretmemekle kalmayıp gereksiz önyargılar kazandırdığı konudur.

    şöyle ki, ben ortaokuldayken, yani 2000lerin başlarında, fen bilgisi dersinde evrim konusuna gelince öğretmen, "böyle bir şey yoktur, insan maymundan gelmemiştir." diye konuyu bitirmişti.

    onun haricinde geçtiğimiz yıl, dersinde "saçınızı kapatmazsanız cehennemde yanacaksınız." videosu izleten fen bilgisi öğretmeni de gördü bu gözler, siz bu zihniyetler varken, müfredatta yer aldığı için işlendiğini mi sanıyordunuz?
  4. müfredattan çıkarılmasını desteklediğim bazı bilimsel gerçekler bütünü. öğrencilerin, ülkenin konu hakkındaki çoğu niteliksiz öğretmenlerinden çarpık bir şekilde öğreneceklerine, kendi merakları doğrultusunda doğru kaynaklardan (bkz: evrim ağacı) öğrenmelerini tercih ederim.
  5. 21. yydayız. evrim hakkında kabul görülmesi, görülmemesi gereken bir şey varsa o da ''teori mi yoksa kanun mu?'' diye değil, ''hangi teori?'' diye olur, olmalı.

    ortada bir gerçek, süreç var. örneğin kimisi bunu lamarkizmle açıklamış,kimisi daha da üstüne koyup darwinizmle.
    genlerin keşfine kadar lamarck'ın fikri mantıklı bulunuyordu. kim bilir, belki ilerde darwin de yanlışlanacak. (bkz: doğal seçilim) ,(bkz: adaptasyon) (en kabul gören teori bu sonuçta.)

    bilimin güzelliği işte. oldukça kümülatif, nesnel.

    eğitim sisteminden kaldırması bende bi' etki yaratmadı açıkçası. çünkü bu konu hakkında şimdiye kadarki düşünce yapısı,eğitim sistemi bundan sonra da pek değişmez diye düşünüyorum. öğrenmek isteyen zaten araştırıp da öğrendi.