• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (6.50)
f tipi film - kolektif
duruşu ve dinamikleriyle sadece müzik tarihi değil, siyasi tarihimizde de kendine önemli bir yer edinen grup yorum tarafından geliştirilen ve 10 yönetmenin çektiği 9 kısa filmin kurgulanmasıyla hazırlanan 19 aralık 2000 tarihinde 20 hapishanede eşzamanlı yapılan hayata dönüş operasyonu sonrası f tipi cezaevlerinde yaşananları konu alan film.


  1. film 2012 yapımı. ezel akay, barış pirhasan, sırrı süreyya önder, reis çelik, hüseyin karabey, ilksen başarır, aydın bulut, vedat özdemir, mehmet ilker altınay ve grup yorum'un yer aldığı projede her yönetmen kendi senaryosunu yazıp 10 dakikalık bir kısa filme imza attı.
    filmlerin oyuncu kadrolarında ise tansu biçer, serkan keskin, bülent emrah parlak, gizem soysaldı, erkan can, fırat tanış gibi isimler yer alıyor.
  2. filmi izlediğim salon hıncahınç doluydu. ve salonda "hayata dönüş operasyonunu" bizzat yaşamış, ölüm orucu süreçlerinden geçmiş, amansız wernicke korsakoff hastalığına tutulmuş dostlar vardı. o korkunç katliam günleri ilk günkü gibi tazeydi hepimizin zihinlerinde. alkışlar gözyaşlarına karıştı.