1. whatsapp'ın instagram olarak değiştirilmesini önerdiğim tanım. zira whatsapp nadir de olsa haberleşme adına kullanılabiliyor, benim yaptığım gibi.

    diğer 3'lüyü kullanmıyorum. sosyal medya'da yokum. çok güzel bişey lan.
  2. şu sıralar en çok olmak istediğim insan. en üzücü tarafı her girişimimde ne kadar iradesiz bir insan olduğumu gösteren uygulamalar olması.
  3. ne twitter ne facebook ne de instagram kullanıyorum. açmayı da düşünmüyorum zira çok saçma ve gereksiz geliyor. "sosyal medya" olmadan da sosyal olabiliyorum ve gündemden eksik kalmıyorum. whatsapp var tabi. bi insan neden whatsapp kullanmasın ki?
  4. whatsapp da dahil bütün sosyal medya hesaplarıma son verip eski usül yalnızca konuşma misyonu üstlenen bir telefon edinerek bir gün olmayı planladığım insandır. ve o gün sonsuza dek özgür olacağım.
  5. -whatsapp +instagram şeklinde oyuncu değişikliği yaparsak aralarına katıldığım insanlar. instagram'ı oldum olası sevmedim.

    whatsapp'i sosyal medya gibi değil de bedava sms gibi düşünmek daha mantıklı. zaten konuştuğum tek kişi var orada da.

    sosyal medya kullanmamak insanı daha bir mutlu daha bir özgür kılıyor. hatta bunu konu edinen akademik makaleler de mevcut (#48766) . sosyal medya kullanmayan insanlar diğerlerine göre daha mutlu.

    bir gün kalkıp kapatın gitsin. değmiyor...

    2017 editi: artık o tek kişi de yok :(

    gec 2017 editi: ahaha artik whatsapp'im de yok.
  6. bir de üzerinizde iş bulma baskısı varken a kişisinin iş bulduğunu okumak, b kişisinin yeni arabasını görmek iyi olmuyor, iyice dibe çekiyor. dünya üzerinde tonla gezmek istediğim yer varken, evde oturup başka birilerinin benim yerime bol bol gezdiğini görmek de iyi olmuyor. sırf bunlara katlanamadığım için instagram, twitter kullanmıyorum. facebook'un ise sadece messenger uygulamasını indirdim, konuşmak istediklerimle whatsapp ve messenger üzerinden konuşuyorum. dünya üzerinde benden daha iyi yaşayan, çok daha yakışıklı olan, daha iyi imkanları olan sürüyle insan olduğunu biliyorum elbette ama en azından sosyal medyadan uzak kalarak bunları sadece bilmekle kalıyorum, gözümün içine ne kadar odun gibi yaşadığım(inanılmaz derecede rahatsızım bu durumdan) her gün sokulmamış oluyor.
  7. abartılmaması gereken acıktığında yemek yiyen, susadığında su içen, sigara içeni hacı esasında bırakmak lazım ama bırakılmıyo öyle kolay diyen insan. bilinçli bir kullanıcı için bu mecraların faydasından bahsedersek eğer;

    facebook : hadi bu sözlük kullanıcıları özelinde diyelim en büyük faydası etkinlikler. etkinlikleri çok güzel takip edebiliyorusunuz. etkinlik oluşturup bunları yayabiliyorsunuz. kendi çapımızda bir kaç kişi suriyeli mülteciler için bir yardım grubu oluşturup onlara bir kaç defa yardım etkinliği düzenledik. facebook'un sunduğu imkanlar sağolsun bu kadar kısa sürede bu kadar kişiye ulaşıp onlarca ailenin,çocuğun mutluluğunu görebildik.bunların dışında çok güzel tartışmaların döndüğü bir sürü grup, sayfa var. misal ben arkeofili isimli sayfayı düzenli olarak takip ederim.

    twitter : gezi'deki önemini herkes hatırlıyordur sanırım. dilediğin önemsediğin kişileri takip ettikçe sadece o kişilerin paylaşımlarını görebiliyorsun. ilgili olduğu bir konu hakkında yazılanları takip etmek sanırım kimse için vakit kaybı değil, kazancıdır. ben haberleri sabah işe giderken twitter'dan takip ederim. ayrıca bir kuruluşla iletişime geçmek izin en uygun mecra burası. misal banka ile problem yaşıyorsun arıyorsun ulaşamıyorsun. at bir twit şikayetini dile getir. onlar size ulaşıyor şikayetiniz nedir diye.

    whatsapp : belirtilmiş. beleş mesaj. özellikle iş ortamında, proje döneminde ya da final döneminde hızlı koordine olabiliyorsun.

    sosyal medyayı bilinçli kullanmak insanın özgürlüğüne herhangi bir müdahelede bulunmuyor. off abi facebook'u kapadım rahatladım ya kendime zaman ayırıyorum, kitap okuyorum artık diyen insanlar var. bütün bunlardan mahrum kalıp facebooka vakit ayırıyorsan sen hiç kullanma zaten. bunun gibi insanlar özgürlüğünü iradesizlikleriyle zincirlemiş insanlar.

    yıl olmuş 2016 anlamakta güçlük çektiğim insan modellerinden biri off e-kitap ne abi açıcaksın kitabı koklayacaksın mis gibi! diye insan, diğeri ise onun kuzeni; sosyal medya kullanmayanlar çok kuul diyen insan. herşey dozajında cidden çok güzel.

    edit : aşık stalker dietzgen #20998
  8. en cok facebook ve instagrami kapatmak istiyorum. ama guzel sayfalari ve gruplari takip ediyorum facebookta sirf bu yuzden kapatamiyorum. bazen gercekten guzel seyler ogrenip, ilgim olan etkinlik haberlerini alabiliyorum. diger yandan insanlarin birbirinin ayni olan paylasimlarindan cok sıkıldım. "bugun de boyle, bilmem kimle bilmem ne keyfi, kocisle alisveristeyiz" cumlelerinden gına geldi. gecenlerde bir sürü insanin paylasimlarini kapattim. haber kaynagimda gozukmeyecek artik. takip ettigim grup ve sayfalari da başta gör olarak isaretledim. simdilik biraz daha cekilebilir durumda. ama yine de her an kapatabilirim.

    instagramda da ayni sorun var. buranin guzel yani da bulmak isteyince hashtaglar sayesinde guzel fotograflar bulabiliyorsunuz. o kadar.

    whatsapp beni hic rahatsiz etmedi simdiye kadar.

    twitteri ise nedense sevmisimdir. ilgi ve ihtiyaclarima gore sayfalari takip ediyorum hep, faydali olabiliyor. sadece haber anlaminda bilgi kirliligi cok fazla. siyasi anlamda da ciddi bir algi yaratiliyor twitterda. herkesin tarafi net belli. biri bir hashtag yapiyor, dogru mu yanlis mi hic dusunmeden rt yap gitsin. bir de bir seyler okuma aliskanligini azaltiyor. basliklar halinde okuyup gec olayini artiyor sanki. 140 karaktere sigdir sigdirdigini gerisini bosver. e buna alisilinca da uzun yazilari okumak zor geliyor insanlara. bunun da boyle dezavantajlari var.

    swarm, snap tarzi sitelere hic bulasmadim, bulasmicam da.
    sanirim zararlari faydalarindan daha cok. kapatmak gerek evet.
  9. herkes ya kullanmıyor ya da nefretle kullanıyor. bi ben varım galiba severek kullanan.
    tanım "facebook twitter whatsapp kullanmamayı tercih eden insandır. sananedir. belki line kullanıyordur"
  10. evli ve mutluluğu başka yerlerde arayan bir erkek olma olasılığı yüksektir. saklayacağı çok şey vardır çünkü.