1. 2015 yılında piyasaya sürülmüş henüz alpha aşamasındaki indie oyun.

    oyunun arkaplan hikayesi şöyle: yabancı bir gezegene tek başımıza yollanıyoruz. amacımız bu gezegende gerekli koşulları sağlayıp insanların buraya gelmesi için uygun ortamı oluşturmak. oyun gittiğimiz yere insanlığın uzay aracının ineceği platformu inşa etmemizle bitiyor. bunu da haritadaki demir, bakır, kömür, ağaç ve petrolü işleyerek yapıyoruz. fakat bunları yaparken karmaşık lojistik ağları kurmanız gerekiyor. eğer oyunda yeterince yol katederseniz fabrika üreten üretim ağlarınız olabiliyor. zevkli kısım da burası.

    oyundaki başka bir mekanizma ise uzaylılar. gittiğiniz o yabancı gezegene ne kadar çok yerleşir, onların kaynaklarını ne kadar çok tüketirseniz çevreyi de o kadar kirletiyorsunuz (pollution). çevreyi kirlettikçe etraftaki uzaylılar sizden rahatsız olmaya başlıyorlar ve güçlenerek saldırıyorlar. bunun için daha çok masraf yaparak pollution free üretim bantları oluşturabiliyorsunuz. elektrik için petrol-kömür yakmanın yanısıra optik alanındaki teknolojiyi geliştirip güneş panelleri yapabiliyorsunuz, böylece kirliliği azaltıyorsunuz. üretim yaparken aynı zamanda savunma teknolojilerini de geliştirerek uzaylılardan korunmalısınız.

    oldukça karışık sistemler kurmama olanak verdiği için şahsen bayıldım. bugün itibari ile oyunu bitirdim, 86 saat sürmüş... 2015 yılında oynadığım en iyi indie oyundu diyebilirim. gayet tatmin edici. aramızda lojistik mühendisleri veya olaya meraklı arkadaşlar varsa çok seveceklerdir.

    bir iki görüntü:
    1 2
    3