• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
Yazar hiro mashima
fairy tail - hiro mashima
hiro mashima tarafından yazılan bir japon mangasıdır. 23 ağustos 2006 yılından bu yana kodansha'nın haftalık shõnen dergisinde yayınlanmaktadır ve kasım 2014 itibariyle 46 adet tankōbon bölümü bulunmaktadır. a-1 pictures ve satelight tarafından üretilen devam eden bir anime 12 ekim 2009 tarihinde japonya'da piyasaya sürülmüştür, [1] ve dört orijinal video animasyonu bulunmaktadır.


  1. biraz dragon ball , one piece, biraz da naruto yu karistirip, iclerinden karakter alip birlestirilmis bir manga.

    genel olarak guzel giden ve surekleyici, guild sistemi ile farklilik yaratiyor. icerdigi cok fazla ecchi kendini sattirmaya/tutturmaya calisiyormus havasi veriyor.
    *ecchi gormek istesem, gider hentai okurum/izlerim. o koca gogus ve gotleri bu kadar goze sokmaya gerek yok.
    **sex sells ilkesi her yerde gecerli. mangakamiz da bunu iyi kullaniyor fairy tailde.

    mangasini 256. sayisina kadar okuyup; 7 yil sacmaligindan sonra birakmistim.
    ana karakterimiz natsu' nun, naruto gibi durmadan power-up alip, iman(nakama) gucu ile arc bosslarini indirmesi de kabak tadi vermistir.

    **mangakasının hakkını yemeyelim; en iyi çalışan, bazen haftada 3 sayı birden veren. japonya'nın bayramları dışında her hafta bölüm çizen, çıkaran mangaka kesinlikle takdiri hak ediyor. keşke oda sensei, hiro mashima gibi bölüm verse ama 3 hafta çizip, 1 hafta tatil yapıyor.
  2. en saçma noktası sürekli zeref denen serseriyi bulmak için mantar gibi yeni faction'lar türemesi, natsu'nun her haftasonu zeref ile görüştüğü halde zeref'ten bu dallamalara hiç bahsetmemesi ya da kolundan tutup getirip, "alın gardaş zeref, ne diyosanız deyin" dememesidir.