• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.67)
falling down - joel schumacher
eşinden boşanan ve işsiz olan william foster, sıkışık trafikte aracında otururken bu duruma artık daha fazla tahammül edemez ve aracını bırakıp los angeles sokaklarında terör estirmeye başlar.


  1. 1993 yılı amerikan yapımı, başrollerde michael douglas, robert duvall ve barbara hershey'in oynadıkları film.

    !---- spoiler ----!

    douglas filmde eşinden ayrılmış, 90'lı yılların ekonomik gerilemesi sebebiyle mühendislik işinden çıkarılmış işsiz, kızının doğum günü partisine gitmekte olan bir babayı canlandırıyor. sıkışmış trafikte arabasının kliması bozulunca sıtkı sıyrılıp arabadan inen william "d-fens" foster (michael douglas) tüm yolu yürüyerek kat edecektir. film de bu yol macerasını işliyor.

    aslında trajik bir amerikan ailesi dramını anlatıyor gibi görünen filmde her şeyin eleştirisi görülebilir. emekli olmak üzere olan bir polis memurunun (robert duvall) hikayesi, foster ailesinin ayrılış hikayesi, amerikan günlük hayatı vb. resimler çiziliyor filmde. bolca kapitalist göndermeler var ki film zaten bir tık da olsa şiddet içeriyor. william foster yol boyunca önüne çıkanları devire devire gidiyor. uygulanan şiddet çoğu zaman izleyeni tatmin ediyor. çünkü bazı sahnelerde dayağı yiyenlerin daha fazlasını hak ettiklerini düşünebiliyorsunuz.

    kapitalist sistemin insanları nasıl ruh hastaları haline getirdiğinin, günlük rutinlerimizin nasıl çizilerek bize dikte ettirildiğinin ve bu rutinlerden ayrıldığımızda filmin nasıl koptuğunun, sistemin bizi çizgide tutmak için ne gibi enstrumanlar kullandığının bir örneği gibi film.

    !---- spoiler ----!

    michael douglas odaklı filmde douglas da rolünün hakkını veriyor. kanımca. izlenesi bir film.