1. lisedeyken okulun felsefe dergisine yazdığım bir yazıyı buldum yazı şöyleymiş:

    ''yaşamak çok kolay, nefes almak, geri vermek, çalışmak, para kazanmak,zevk almak... fakat bunları yaparken hep sığ nedenlerimiz oldu. bu hayatların hepsi çoktan yaşandı. bizler sadece yaşananları tekrarladık. oysa yaşam denen şeyi idrak etmemiz gerekirdi, onu farklı kılmak için önce ona gerçekten sahip olmalıyız. yaşama sahip olmanın yolu sıkıcı da olsa felsefeden geçiyor. bu sebepten felsefe insan için hobi değil, mecburiyettir.''
  2. "felsefenin nihai amacı felsefeyi, kendisini bitirmektir."
  3. edebiyattan sonra en sevdigim alandir. felsefeyle ugrasan insan okur, dusunur, yorumlar, harekete gecer. bu da bir devletin hic hoslanmayacagi birseydir.
  4. "söylendiglne göre bu ilim [felsefe] eskiden irak halki olan keldaniler arasinda mevcuttu. onlardan misir halkina geçmiş, oradan yunanlilara intikal etmiş, süryaniler ve daha sonra araplar'a geçinceye kadar onlarda kalmistir. bu ilmin içerdiği her şey yunan dilinde, daha sonra suryanicede, nihayet arapcada ifade edilmiştir. bu ilme sahip olan yunanlilar onu hakiki hikmet ve en yuksek hikmet diye adlandirirlar ve onun elde edilmesine ilim, onunla ilgili zihin durumuna ise felsefe derlerdi. bununla en yüksek hikmeti arama ve sevmeyi kastederlerdi. onu elde edene filozof derler ve bununla da en yuksek hikmeti seven ve onu arayani kastederlerdi. onlaren yuksek hikmetin kuvve halinde , bütün erdemleri içerdiğine inanirlar ve onu ilimlerin anasi, hikmetlerin hikmeti ve sanatlarin sanati diye adlandirirlardi. bununla da butun sanatlari içine
    alan sanati, butun erdemleri içine alan erdemi, bütün hikmetleri içine alan hikmeti kastederlerdi."
    farabi, mutluluğun kazanilmasi (tahsilus-sa'ada)
    cev. ahmet arslan, ankara, 1999, s. 88-89
    dlg
  5. felsefe insana gerekendir. hayatı daha iyi anlamak için. bir söz var: "hayatı iyi okumazsınız, o sizin canınıza okur."
  6. felsefe anlayabildiğiniz kadarıyla 'evet bende böyle düşünmüştüm' demededen edemediğiniz bir disiplindir.
  7. kendinizi aniden hafızanız silinmiş, zaman algınız resetlenmiş bir biçimde bir labirente bırakılmış olarak düşünün. labirentin çıkışını bulmak için yürüyüp durmak değil de bu labirentte ne işi olduğunu sorgulamak felsefedir.
    jole
  8. doğru soruyu sorma sanatıdır
  9. aşkla ve tutkuyla düşünme ve sorgulama etkinliğinde bulunmaktır. sürekli aramaktır. yolun nereye varacağını önemsemeden o yolda yürümektir.
  10. düşünebilen biricik varlığın merakını gidermek için yaptığı uğraş, arayış. yunanca asıllı iki sözcükten oluşan (philo-sevgi ve sophia-bilgelik), bilgeliği sevmek anlamına gelen düşünme faaliyetidir. felsefe (philosophia) kelimesini ilk kez kullanan pisagor kendini üstad, bilge diye adlandırmak yerine bilgeliği seven, ona ulaşmak isteyen anlamına gelen filozof (philosophos) kelimesini kullanmıştır. yani felsefe bilgeliği sevmek, filozof bilgeliği seven demektir. alt başlıkları varlık felsefesi (ontoloji), bilgi felsefesi (epistemoloji), siyaset felsefesi, bilim felsefesi, metafizik, etik gibi yüzyıllardır üzerinde düşünülen, tartışılan ve daha uzun yıllar tartışılacak olan çetrefilli konulardır.