1. her zaman nezih, şarkılarından öte çok yönlü karakteriyle ve duruşuyla benim gözümde süreçten etkilenmeyen nadir sanatçılardan bir tanesi. yeniköyde ufak bir pastanenin müdavimi bu arada, uygun bir zamanda karşılaşırsanız samimiyetle sohbet edebilirsiniz kendisiyle. tutkulu bir beşiktaş taraftarı olduğunu da yazayım eksik olmasın.
  2. fd
    ilgili şarkısı 90'larda çocuk olduğumuzun bir göstergesidir.
  3. en güzel duyguların fonu; yaşanamayan gençlik aşklarımızın, platonik varsayımlarımızın, öyle uzaktan sevmelerimizin, kendi kendimizi acı çekmelerimizin soundtracki.

    aynı jenerasyonda olduğum birçok kişinin benim duygularımla fd dinlediğine eminim... bu yüzden ilk gençliğimizin sesi belki de.

    ses tonu bile iç acıtıyor sanki, detoneyse de kendine has- kulağa öyle batmayan bir detoneliği var. yazdığı şarkı sözleri bana kitap yazsa; -öyle roman olmasın, öykü olmasın, iç yangınlarını kaoslarını labirentlerini anlatsın dursun- biz de bayıla bayıla kendimizi bulduğumuz cümlelerin altını çize çize okusak dedirtiyor...

    daha birlikte çekeceğimiz çok acı var gibi..
  4. vaktiyle feridun düzağaç'a şöyle bir soru sorulmuştur:

    spiker: bu sıralar depresyondayım şarkıları çok popüler ne düşünüyorsunuz bu konuda?
    fd: benim şarkımın adı depresyondayım değil "dipteyim sondayım depresyondayım"

    aynı albümde "dipteyim sondayım depresyondayım" ile birlikte "dipteyim ben" isimli bir şarkı daha var yani aynı albumde iki tane dipteyim şarkısı olması feridun'un ne kadar dipte hissettiğinin net bir göstergesi olmuş.

    diğer hatırladığım ise kendisine kendi şarkılarınız dışında siz neler dinliyorsunuz bu aralar denmişti hiç beklenmedik bir cevap çıkmıştı. bilenler bilir deli adında amatör bir grup vardı ve "ösym götümü ye" isimli acayip bir gaz şarkıları vardı hatta ösym şarkı hakkında dava açmıştı, velhasıl feridun düzağaç'ın bu aralar "ösym götümü ye"'yi dinliyorum demesi ilginç bir ironiydi.
  5. tam zamanında yetişmiştir, en uygun yerinde girmiştir hayatıma. beni "ben" yapmıştır. acıtmıştır. incitmiştir. lanet olası bir melankolik haline çevirmiştir beni. ama sayesinde sanat algım, estetik ve kalite anlayışım level atlamıştır.

    tanım: bana göre dünyanın en iyi sözlerini yazan türk rock efsanesi
  6. bir çanakkale daha doğrusu bozcaada sevdalısı olmasıyla gönlümdeki tahtını iyice sağlamlaştırmış güzel bir adamdır. kendisiyle ve hayatla derdi olan bir insan olması bana onu yakın hissettiriyor. kafamda yarattığım feridun imajı aslında şöyle; aslında neşeli görünen, sevecen, dost canlısı, esprili ve eğlenceli ama değişken ruh haline sahip, sebepsiz sıkıntılar, varoluşsal dertler ve derin bir melankoliyle başa çıkmaya çalışan bir parça çift kişilikli bir insan olduğu şeklinde..en mutlu olduğu günlerin sonunda bile hüzne teslim olabildiğini sanıyorum. derin yaşadığını, derin hissettiğini görüyorum şarkılarında. belki de hayat boyu bu hislerle yaşamak zorunda kaldığımdan ya da tercih ettiğimden ya da kendimi bildim bileli böyle olduğumdan şarkılarında kullandığı sözler bana da öyle hissettiğini fısıldıyor sürekli...
  7. dylan, cohen, waits gibi ozan ruhlu bir müzisyen.