1. 2013 yılında odtü ayaktayız eyleminden sonra 180'in üzerinde kulüp ve topluluk üniversite kongresini gerçekleştirip kongre sonunda fikir kulüpleri federasyonu'nu ilan etmiştir.

    yeni kurulan federasyonun gündemde olan ve iktidar tarafından önerilen yeni anayasaya karşı olduğu, savaş politikalarına karşı çıkılacağı, artan dinselleşmeye karşı aydınlanma değerlerinin savunulacağı, eşit, parasız ve bilimsel eğitim talebinin yükseltileceği ve üniversitelerde dayanışmanın yükseltilerek geleceksizliğe karşı mücadele edileceği açıklanmıştır.

    resmen kuruluş günü olarak 6 mayıs 2013 günü belirlenmiş ve fkf'nin kuruluş etkinlikleri çerçevesinde odtü devrim stadyumu'na mumlarla fkf yazılmış, istanbul mimar sinan güzel sanatlar üniversitesi'nde düzenlenen konserin ardından üniversite bahçesine heykeltıraş hüseyin yüce tarafından yapılan deniz gezmiş heykeli açılmıştır.
    sarp
  2. en kisa sürede marjinalize edilecek ve terör ile iliyyet baği kurulacak federasyondur.
    kamuoyu nezdinde oluşacak itibarlari çeşitli yollarla manipüle edilecektir ve buna dair çalişmalar 6 mayis 2013 günü başlamiştir.
    inaniyorum ki güzel umutlar ve hedefler doğrultusunda katilimlar gerçekleşmiştir ve gerçekleşecektir ancak şu veya bu organizasyonlar tarafindan kullanilmayacaklarini, özgür iradelerini dış müdahelelerden sakinarak ortaya koyacaklarini düşünen bu gençler, kisa süre sonra koca bir boşluğun içinde pasifize edilecekler ve sistemdeki yerlerini alacaklardir.
    ha bu devrimci gençlik baharatli olur, liberal öğrenci hareketi tandansli olur yahut yurtsever muhafazakar kilikli olur orasini zaman gösterecek.
    (bkz: devlet mekanizmasi)
    t
  3. okuyun oğlum siktir edip okuyun. bi' boka yaramıyor hiç bir örgütlenme okunulmayanlar için. okumadığın, aklının ve öz iradenin kabullenilemediği, bireysel düşüncenin yadsındığı hiç bir örgüt üzerinden de mücadele etmeyin cümlesinin vücut bulduğu üniversite örgütlerinden. siktir edin.