1. sürekli başıma gelen durum.
    bütün hafta okul ve iş sebebiyle sabah 6 da evden çıkıp akşam 9da geliyorum. yemek ve survivor(*:swh) derken kendimi zar zor yatağa atıyorum. bu yüzden hiç bir film izleyemiyorum. yüzlerce film birikti. ve sanıyorum ki bu durumda olan tek kişi ben değilim
  2. bahaneler silsilesidir.
    survivor zehirlenmesi yaşayanların film izlemeye vakit ayırmamaları itinayla kınanır. ha şunu diyebilir insanoğlu; hayat zor, üç kuruş kazanmak için harcanan beden ve ruh yorgunluğu kişisel hobilerimi ayıracak enerjimden ve zamanımdan çalıyor. enerjiye lafım yok! film ve kitap gibi hayata en donanımlı bağlayan görece ucuz ulaşabildiğimiz zevklerimize bir çelme takıyor, filmi pür dikkat izlemekten hoşlandığım için ayırdığım zaman diliminde beyin sinapslarıma kadar işlemiş glukojenleri miligramına kadar tükenmiş buluyorum kendimi. bütün bunlara eyvallah çekelim. önce eve gelince bir kahve ile beden yorgunluğumuzu bir kenara itmeye çalışalım. mutfak ve yemek düzenine pratik çözümler bulalım. film izlemek için saat 9:45 gibi bir seans belirleyelip konsantreyi kaybetmeden randevumuza sadık kalalım. haftaya belki 5 film sığmaz ama 2 film sığabilir.
  3. dün ilk defa çokça film izlemeyen ben, bir film keşfettim ve mutlaka izleyeceğim diye de not aldım. gele gelelim iki seksen seriliyorum mesai sonrası, o trafiğin ardından.