• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (5.55)
final destination - james wong
alex lise arkadaşları ile beraber paris'e gezmeye gitmeye hazırlanmaktadır. 180 numaralı uçağın düşüşünü önceden gören alex arkadaşlarını uyarır. uçağa binmenin iyi bir fikir olmadığına ikna eder ve uçak da gerçekten düşer. böyle bir kazadan kurtulmalarına rağmen arkadaşları garip bir şekilde bir bir ölür.cinayetlerin yerini ve zamanını önceden sezmeye başlayan alex ölüme karşı koymaya çalışır.


  1. çok iyi düşünülmüş seri ve serinin en iyi filmi.
  2. serinin tek sıkıntısı, sürekli ne olacağını bilmen, bir sürpriz yaşatmayan ve kendini tekrar eden senaryo. yinede zeka kırıntıları içeren ölüm sahneleri için her bölüm izlenebilir.
  3. kendi klişesini kendi yaratmış film.
  4. sürekli ne olacağını bilmek değil de, çok ani gelenler kral oluyor. bir de geliyorum diyip beş dakika boyunca gelemeyenler oluyor. üçüncü filmden itibaren böyleleri sıkmaya başlıyor seyirciyi.

    genel olarak güzel hoş seri. izlenmesi, ne geyik döndüğü bilinmesi gereken bir seri. cahil kalırsınız sonra ayıp.
  5. anlam vermekte zorluk çektiğim filmlerden biri. mutfak masasındaki su bardağını alırken yere düşürüp kırmak ve almak maksadıyla eğilirken neden orda olduğunu bilemediğimiz omlet tavasına çarpmak ve bu suretle üstümüze dökülen tavanın sıcaklığından kaçmak için refleks yapıp sıçrarken elimizi evyedeki bıçaklardan birine çarpmak ve o bıçağın havada taklalar atması suretiyle gidip masaya saplanması ve bizim de ucuz atlattığımızı düşünmemiz sebebiyle yere düşen tavayı almak için eğilirken .... öfff! bu ne yaa!
  6. "ölecen gardaş, hiç götünü sağa sola atma" ana fikrini zaten en başta verdiği için bize düşen filmi izlerken "bakalım ölümden kaçmak için ne çakallıklar yapacaklar" diye arkamıza yaslanıp seyretmekti, öyle de yaptık.
    daha ilk filmden itibaren milyon tane devam gilmi geleceği belliydi.
    "herkes ölmeden bu defter kapanmaz haci"

    6/10 :*