• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.11)
following - christopher nolan
londralı işsiz bir yazar olan bill, yeni romanı için insanların yaşamlarını öğrenmeyi takıntı haline getirir. onları takip ederek, gizlice evlerine girerek hayatları hakkında ayrıntıları öğrenmeye çalışan bill'in takip ettiği insanlardan biri olan cobb adındaki iyi giyimli yabancı, aslında azılı bir soyguncudur. bill'in kendince iyi niyetli saplantısı cobb'un izlendiğini fark etmesiyle, birden ölümcül bir şekilde tersine döner ve kendisini bir anda karanlık suç dünyasının dehlizlerinde bulur.


  1. yüksek bütçeli yapımlardan tanıdığımız christopher nolan abimizin, sadece altı bin dolar bütçe ile çektiği, kendisinin ilk filmi olma özelliğini taşıyan yapımdır.
  2. christopher nolan'a izlendikten sonra ayrı bir saygı duyduğum film. kendisinin yazıp yönettiği 1998 yapımı olan following, hem siyah beyaz oluşuyla hem de konusuyla beraber suç dram filmi olarak beni gerip koltuğa çakılıp kalmamı sağlamıştır.

    elinde olmayan imkansızlıklarla 70 dakika çekilmiş olan bu filmin hiç bir sahnesi boş değil. her sahne de ayrı bir detayla, neredeyse göz kırpmadan izletiyor kendini.
  3. birkaç kez izlediğim halde tam olarak anlamadığım filmlerden biri

    iyi film, güzel film ama sanki lineer kurguyla gitse çok sıradan olacakmış hissi veriyor. bütün olayı karmaşık kurgusunda gibi.