1. ingilizce öğrenince ufkunuz pek büyümüyor ancak fransızca öğrenmeye başlayınca bile ufkunuzun büyüdüğünü hissedebiliyorsunuz. öğrenelim, öğretelim...

    not: türkçedeki yaklaşık 5.700 kelime fransızca'dan geçmiştir yanı hepimiz ister istemez fransızca konuşuyoruz hali hazırda.
  2. Buralara döneceğim demiştim Eğer ilerleme kaydedersem. Nitekim kaydettim. 2 uygulama indirmiştim telefona biri memrise idi. Ondan baya memnundum ama sonra güncellendi bir sapıttı falan. Duolingo'ya geçtim. Şu an duolingo'nun dediğine göre yüzde 21 akıcı fransızca konuşma yetisine sahibim. Ben de baya iyi olduğumu düşünüyorum. Üstelik 1 sene ara vermek zorunda kalmıştım yoğunluktan dolayı, buna rağmen geri döndüğümde birçok şeyi hatırladım. Kesinlikle öneriyorum duolingo'yu. Eğer üstünde çok durursanız kısa sürede ilerleyebileceginizi düşünüyorum. Kolay gele.
    "Je peux parler le français" (umarım doğru çevirmişimdir).
  3. gramerinde sözcüklerin cinsiyetinin önemli bir yet tuttuğu dil. almanca ya da rusçaya göre bu sistem fransızcada daha kolay. öyle ki birçok internet kaynağında açık heceyle biten sözcüklerin %70 oranında dişil formda olduğu bilgisi mevcut.
  4. fransa dili.
    gizem