1. başlığı açarken biraz zorlandım açıkcası hangi kanal yeri diye.dergide ne ararsınız var çünkü sanat,siyaset,bilim,felsefe vs. bende tuttum çeşitli de açtım başlığı tabi... dergi gerçekten okunası,facebook sayfaları çok aktif,dergiyi çıkaran insanlar dünya tatlısı..
    şöyle de haklarında internet sitelerinden aldığım Gaia Dergi nedir? yazısını yapıştırayım da kalsın;
    Gaia Dergi nedir?
    Gaia Dergi; ırkçılığa, cinsiyet ayrımcılığına, türcülüğe ve betonlaşmaya karşı, doğadan ve doğaldan yana yaşamı savunan alternatif bir platformdur.

    Ekoloji, sürdürülebilir yaşam, yeşil felsefe, kadın hakları, LGBTİ hakları, insan hakları, hayvan hakları, kültür-sanat, dünya kültürleri ve bilim & teknoloji alanında haberler ve röportajlar yapan görsel ve yazılı bir haber kaynağıdır.


    *sanatmış asıl yeri..
    rihan
  2. facebook sayfalarına denk gelip aa neymiş bu diyerek başlayan, müptela olmakla sonuçlanan 2 haftalık bir geçmişimiz var kendileriyle. makaleler gerçekten özenli, tutkulu, duyarlı ve naif insanların kaleminden çıkma. çok güzel bir iş yapıyorlar, yüce gaia'ya yaraşır cinsten. bir de güzel okurlarından biri gönüllü çizer olmuş, şöyle bir şey yapmış ki bence daha iyi resmedilemezmiş.
  3. bir hafta on gündür bu başlığı açma niyetindeydim ama dergi kategorisi olmadığından kararsız kaldım ( meğer çoktan keşfedilmiş, ne güzel ). yeteneğin yaratıcılıkla harmanlanıp ortaya bir eser konulması ise sanat, bu kategoride yer alması tam isabet olmuş bu derginin. tekrara düşmeyeyim, zor bir iklimde zor bir işe girişmişler ve gayet iyi kotaracak gibi duruyorlar. iyi bir haber kaynağı olacaklar ancak daha çok teorik yazı da aramadım değil.

    ek: gönüllü yazar ve çevirmenler arıyorlarmış
    mesut
  4. 11 sayıyı haziran itibariyle çıkarmış ve şu an 12. sayıyı hazırlıyorlar. ülkemizde böyle güzel şeyler de varmış, biraz geç haberim oldu ama neyse bundan sonra takip edeceğim. basılı dergi 8 tl, e dergi 3 tl den satışa sunuluyor. ikisi de çok makul...
  5. basılı halini bulmak biraz zor ve daha da kötüsü bu durum sanırım kendilerinden kaynaklanmıyor. malum türkiye yayıncılık tekelleri...
    mesut