• youreads puanı (7.63)


  1. uluslararası af örgütü, homofobi/transfobi hastalığının ardında yatan tutarsız ön yargı ve ön kabule vurgu yapıyor.

    !---- spoiler ----!
    - bu kaplumbağa gay.
    - peki bunun düzgünü yok mu?
    - o da düzgün. son derece sağlıklı.
    - sağlıklı da yani gay diyorsun?
    ---
    - yok, yok. sen gay olmayan normal standart bi kaplumbağa ver.
    !---- spoiler ----!
  2. !---- spoiler ----!

    sevgi kalpten gelir
    nefret etmek ise tercihtir

    !---- spoiler ----!
  3. insanların verdikleri tepkileri ölçmek açısından güzel olduğunu düşünsem de videonun bazı temel sıkıntıları var. bir kere videoyu çektiğin yer, hayvanların normal şartlar altında kafeslerde yaşamadığı(hangi canlı normal şartlar altında kafeslerde yaşıyor ki?), yakalanarak veya yetiştirilerek nihayetinde oraya hapsedilerek satıldığı bir pet shop. sen, insanların iktidarları sonucunda ortaya çıkardığı bir hapishanede, satmaya çalıştığın bir kaplumbağa üzerinden homofobi hastalığına dikkat çekmeye çalışıyorsun. bu yöntemin çok sıkıntılı olduğunu düşünüyorum. genel olarak da, yaşamak için dünyayı mahvetmemizi zorunlu kılan bir "uygarlığın" tutsak ettiği canlılar üzerinden homofobinin açıklanmaya çalışılması, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu atasözünü akla getiriyor.

    bir de, satıcının durduk yere "ama bu kaplumbağa gey" diyerek uyarması yanlış sonuçlar almamıza yol açabilir. çünkü sen en baştan koşullandırıp insanları afallatıyorsun. buradan beklediğimiz gibi bir tepki alabilmek için karşıdaki kişinin ekstra bir çaba harcaması gerekiyor. bu yüzden daha iyi bir video yapabilecekken yanlış konum ve işleniş ile bende beklenilen etkiyi uyandırmadı ne yazık ki.
  4. davranışları ölçmeye yönelik çok faydali bir çalışma.insanların tepkilerini son derece abartılı bulmakla beraber toplumun kanayan bi yarasına parmak basması açısından belgesel niteliği taşır.burdaki yorumcuların hayatlarında şu ana kadar hiçbir gay arkadaşı veya gay tanıdığı olduğunu zannetmiyorum bence afaki konuşmayın bu adamların nasıl bi toplum baskısı altında olduğunu ilk gözden yıllardır görmekteyim.
    z kuşagındayız ve hala bu düsuncelerin toplum içinde yer bulabildiğine hayret ediyorum ama bu gelen müşterilere(eğer oyuncu değillerse) sorsanız modernizimden ödün vermezler bu tür toplumu zehirleyen her insanın gelecekte bir katil olması son derece muhtemeldir