1. aslında gerçek islam uhud savaşında öldü. yerine yossi kohen geçti ve o zamandan beri islam diye bildiğimiz din aslında yüzyıllardır yaşayan bir yahudi bir ajanın ta kendisi.

    peşinen not : yahudilerin tüm dünyayı yönettiklerine inananlar bir yahudinin yüzyıllardır yaşadığına da inansınlar bir zahmet ..
    ee
  2. bir tanrıya, bir dine inanmamak gayet doğal bir durumdur. fakat herhangi bir din veya inanışla, yahut inanmayışla dalga geçmek alçakçadır.

    (bkz: gerçek mizah bu değil)
    kuz
  3. gerçeği neredeyse artık bulup bir getirelim, yalancı olanın yaptıkları yetti artık.
  4. gerçek islam bu değil evet. keşke bizler gerçek islamı yaşasaydık ve laiklere de, ne bileyim ateyizlere falan da prim vermeseydik. yahut onlar gerçek islamı gördüklerinde, kayıtsız buna inanabilselerdi. ama üzgünlüğe gerek yok, onlar istemese de allah nurunu tamamlayacak, ama şöyle de birşey var. bu din garip geldi garip gidecek.
    ben burda ayşegül genç'in bir yazısından alıntı yapmak istiyorum. mesele biraz da şudur aslında:
    "şimdi sen sana dönmüş kem gözlerin sayısını hesaplama. o gözler ki; yaylılar ve vurmalılar bir esaret marşı çalarken, senin sessizliğinin ritminde kaybolurlar. o kişiler ki nefret dolu yüzleriyle ve çemkiren gözleriyle seni acıtmak isterler. bir kuyuya atıp unutmak, bir toprağa gömüp taşlamak isterler. yüzündeki nurlu ışıkta kendi fondötenlerinin eridiğini hissederler ve kalbindeki merhametle dalga geçerler. dalga geçerler çünkü ilahi mahkemenin var olma ihtimalini hatırlatırsın onlara, ezmek isterler çünkü senin cenneti hak ediyor olma ihtimalin ruhlarını sarsar. seni ancak üçüncü sayfa haberlerinde görmek isterler ve sana bakarken aslında “ya haklıysa” endişesinin üzerine tükürürler.

    sen onların yıllar önce kaybettikleri ve mahvettikleri dualarının âminisin ve himayesini kaybettikleri allah’ın emrindesin. sen onlar için “ya allah varsa” korkusunu tetikleyensin. biliyorum bazen küçük bir çocuk gibi dizlerin kanıyor. ama bil ki benim her gün dizlerim kanıyor. fiziksel sancıları bir yana koy ve bir çocuk gibi kocaman aç gözlerini. taş atan bir çocuğun elini tutar gibi tut öbür elini, taşın altındaki siyah adamın terini siler gibi sil gözlerini…"

    (devamı var ama konuyla alakalı kısım buydu arkadaşlar)
  5. bu ulkede yasayanlarca dile getirilen bir soylemdir. bunu soyleye soyleye gercek islam islami utopya haline getirdik , emegi gecen herkesin allah belasini tez zamanda versin.
  6. bu klişeyi kullanan imana zincirli akılların artık neyi iddia edeceklerini şaşırdığına tanık oluyorum her gün. mezheplerin ret edilmesi son yıllarda modaydı, sonra şeriat ve bittabii fıkıh da ret edilmeye başlandı. ellerinde bir buhari ve müslim kaldı, onu da ret etmeye başlayanlar peydah oldu. islami son yıllardaki zilletinden kurtaracağız diye 12 asır geriye gidiyor ve elindeki tüm kaynakları yanlış diye nitelendirdiği için -bana kalırsa bir çok konuda anlamsız, tutarsız, yanlış ve ahlaksız- bir metinden gerçek islamı arıyor hale geldiler. daha nereye kadar gidecek bu çok merak ediyorum.

    edit: bahsettiğim arkadaşla bugün konuşma şansı da yakaladım. dediğim gibi hadis, sünnet, şeriat, mezhep, tarikat, öğreti her şey yalan, güvenilmez. tek kaynak kuran. bu arkadaş günde 3 vakit namaz kılıyor (kuranda beş vakit namaz geçmez gerçektende), arapça hiçbir bir şey ezberlemiyor veya okumuyor, muhammede muhammed diyor. hazret demiyor, salavat falan getirmiyor, sahabiler ve yaşamları ile, muhammedin hayatı, siyer vs hiçbir şeyle ilgilenmiyor bildiğin. mucizelere bile inanmıyor. muhammedin hiçbir mucizesi olmadığını söylüyor. kuran çevirilerini de doğrudan çeviri, kelime kelime şeklinde ulaşıp yorumluyor, başkasının yorumlarına, meal veya tefsir ile kesinlikle ilgilenmiyor. kendisine müslüman, bizim bildiğimiz müslümanlara da muhammedi diyor.

    bir ateist olarak benimle tartışınca çok garipsedim ve islam hakkında tonla soru sordum. mesela islamda şarap(alkol) içmek haram değilmiş. bunun gibi tonla şeyden bahsetti. ben tanrı varlığına inanmadığım, yaratılışçı olmadığım için o konulara girmek istediysem de henüz araştırma ve öğrenme aşamasında olduğunu ve ileride bu konuşmaları yapacağımız konusunda anlaştık.

    hala garipsiyorum bu durumu. ne kadar zamanda alışırım bilemiyorum.
  7. gerçek islamı yaşayan insan sayısı çok azdır. şu anda içine spiritualizm karıştırılmış bir sözde islamdan başka bir şey yaşamıyoruz. tasavvuf gibi olaylar ile dinin içine spiritualizm öğretileri yerleştirildi. mesneviyi okuyan bir kişi bile bunu anlayacaktır.

    http://1.bp.blogspot.com/-sgH2Hy51xW0/VNqMLdRrAlI/AAAAAAAAEss/sQHGT6djy8A/s1600/a1.png

    "Mesnevi, Alemlerin Rabbi'nden inmedir" - Mevlana

    http://3.bp.blogspot.com/-4BiICRd2xBU/VNqN6Tvn98I/AAAAAAAAEs4/DpHeDbm5-28/s1600/a2.png

    mesela burada HAKKA-43 ayetini kendi kitabına atfetmiş. üstteki örnek sikkofield'dan alnıtıdır. bahsi geçen yazı için:
    http://michaelsikkofield.blogspot.com.tr/2015/04/tasavvuf-ve-tarikatlardan-tek-dunya.html

    Bunun dışında mezheplere de inanmam. insanlar bir olmaya çalıştıkça bölünmeleri pek mantıklı değil. islamı görmek için kuran'a bakmak yeterlidir bence. ne o velilere gelen vahiylere gerek vardır nede diyanetin verdiği fetvalara.
  8. dogrudur, hatta "bu", gercek islam olmamasindan ziyade, gercek islamin en büyük düsmanidir.
  9. gerçek islam bu değil diyerek işin içinden çıkılmaz. asırlardır birçok islam ülkesinde ölüm ve kan var. niye var, bu sorgulanmalı. niye bu ülkeler? ortadoğu denen bir kan gölü var önümüzde. niye hiç bir islam ülkesi de bu durumu ibret almaz? niye müslümanlar akıllarını çalıştırmaz? allah bir tek müslümanları mı es geçti akıl dağıtırken? kafa kesmek ya da öldürmek üzerine değil de azıcık kafa çalıştırmak gerek. ya biz müslümanlığı bilmiyoruz ( islam ülkeleri olarak ) ya da kafamızı çalıştırmak yerine kafa kesmeyi yeğliyoruz. başka seçenek yok.

    ayrıca, 'huzur islamda' demekle huzuru kaçırmak eş değer oldu artık. buna katkı sunanları tebrik ederim!
  10. nedir ulan o zaman dediğim argümandır.

    diyoruz ki suudi arabistan şeriatla yönetiliyor islam işte, kadınların doğru düzgün hakkı yok. cevap gerçek islam bu değil.

    diyoruz ki iran işte islam cumhuriyeti, kadınları recm ederek öldürüyorlar, 1 erkeğin şahitliği 2 kadına sayılıyor falan. cevap yine gerçek islam bu değil.

    diyoruz ki işid, adı üstünde islam devleti, adamların yemediği bok, yapmadığı kalleşlik kalmadı. cevap gerçek islam değil ama onlarınki. müslümanların en büyük düşmanı onlaar.

    diyoruz ki akp, ülkenin yüzde 50'si oy veriyor, adamın tek argümanı müslüman olmak, yine onun da durumu malum, yine cevap ama halk cahil olduğundan oy veriyor gerçek islam bu değil.

    diyoruz ki nur cemaati, fetullah gülen falan, para içinde yüzüyorlar nasıl oluyor, diyorlar ki onlar paralel, -en sevdiğim kısım bu- diyorlar ki onlar müslüman bile değil yahudi onlar, onlarınki gerçek islam değil.

    umarım muhammed'in kurduğu islam dini gerçek islamdır. yoksa benim kafam fena karışacak.

    edit: imla