• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (5.13)
get out - jordan peele
chris sıradan bir siyahi gençtir. sevgilisi rose ile mutlu bir ilişkisi vardır. rose bir gün chris'i ailesinin mülküne davet eder. chris bir şeylerin ters gittiğini sezmeye başladığında kurtulması sandığından çok daha zor olacaktır...


  1. bu 2017 filmlerinin senaristlerinde sağlam konu bulup ortasında sıkılma ve hebele hübele saçmalama hakim galiba. bu da the circle gibi, baştan bir n'oluyo be diyorsunuz, konu ilginç geliyor, gidişat da güzel...sonra? sonra devreye kıt akıllı, banal esprilerle dolu bir adet kanka giriyor...sonrasını ne siz sorun ne ben söyleyeyim.

    konusunu yazmayı unutmuşum; kız arkadaşlarınızın aileleri ile tanışmadan önce üç beş kez düşünün, çiğ çiğ yerler :p
    mesut
  2. çok kötü film. çok çok kötü film. sonra detayını ekleyeceğim.
  3. büyük spoiler veriyorum hazır olun.

    filmdeki içindekileri eyleme dökmeyen en büyük ırkçı kişilik başrol karakteri. dakika 46'ya kadar izledim adam tamamen ön yargılı geziyor ortalıkta. biri bu yıl moda siyah dese alınıyor. siyah kahve içse bön bön bakıyor.

    birde biraz öküz bir karakter. devamlı evin hizmetçisini gözlüklüyor. sosyete parti vermiş ama bizimki kalas gibi geziyor, ırkçı olduğu için ilk gördüğü siyahı insanla konuşmaya gidiyor, birde orada tokalaşmak yerine yumruk selamı yapmaya çalışıyor. millet acıyıp yanına çağırıyor partide ama bu gitmiyor. devamlı kız arkadaşını rahatsız edecek dedikodular yapıyor evin hizmetçilerinin arkasından. daha neler var neler ama yazmaya değmez.

    yani ırkçının biri benim köşküme gelip böyle davransa bende elime tüfeği alıp kovalarım. adamlar haklı.

    işte bu sıkıcı filmi izleyip eğlenmenin tek yolu bunu yazmak, umarım sizde eğlenirsiniz : )

    edit: !---- spoiler ----!

    filmin tek iyi yanı olayın sadece hipnozla kölelik olmaması. beyin transferi gibi uçuk yerlere gitmesi. bu ters köşe(plot twist) haricinde 3. sınıf bir korku filminden farkı yok. kim nasıl neden oscar ile bu filmi ilişkilendirir anlamak zor. aksini düşünenlerin mesajlarını beklerim.

    !---- spoiler ----!
  4. yok ya isim benzerligidir diyordum, oscar torenlerinin ozetlerine bakarken jordan peele'nin bizim key and peele'deki jordan oldugunu ogrenmem ile sok yasadim. ya bu cocuk yillarin komedyeni ve ilk yonetmenlik deneyimi ile filmi en ozgun senaryo oscari aliyor. ve bu alanda oscar alan ilk siyahi kisi. bu arkadas bu zamana kadar ciddi bir yapimda yok ki hep komedi. yazdigi ilk uzun senaryo sanirim diger isleri hep skec. cok mu yetenekli yoksa positive discrimination davasina african amerikanlarin agzina bal calinmasi mi cozemedim. filmi en kisa zamanda izleyip ogrenmem lazim.