1. mobil uygulamaları da bulunan online kütüphane. hem okuduğunuz okuyacağınız kitapları listeleyebilir, hem de tüm dünyadan bu kitaplar hakkındaki yorumları okuyabilirsiniz.
  2. kitap ve edebiyat dünyasının imdb'si sayılabilecek site. yazarlara birebir soru sorabilir, takip edebilir, tüm dünya dillerinden yorumları okuyabilir, okumak istediğiniz kitapları listenize ekleyebilir, okuduğunuz kitapların istatistiksel verilerine ulaşabilirsiniz. ayrıca bu sitenin okurlarca seçilen kitapları yavaş yavaş tüm dünyada bir başvuru kaynağına dönüşmüş durumda.
  3. okuduğunuz kitapları kayıt altına almayı seviyorsanız çok seveceğiniz bir yer. hangi yıl kaç kitap okumuş, hangi türlerde kitapları tercih etmişsiniz, okuduğunuz kitapları farklı kültürlerden insanlar nasıl değerlendirmiş ve yorumlamış gibi bir çok sorunuzun yanıtını bulabilir, okurken eğlenir, öğrenir ve madem bu türleri/yazarları seviyorsun o halde neden şu kitapları okumuyorsun diye öneriler alır, okuma yarışmaları ile motivasyonunuzu arttırabilirsiniz.
    ru
  4. üstteki entryde arkadaşın bahsetmiş olduğu gibi kitapların imdb'si. fakat saçma sapan kitaplar imdb'deki saçma sapan filmler gibi oldukça pohpohlanıyor.
    mert
  5. kitap severler için biçilmiş kaftan, hem web arayüzü hem de uygulamaları kullanıcı dostu. ayrıca kesinlikle motive edici.
  6. okuduğunuz kitapları kaydedip puanlayıp kendi veri tabanınızı oluşturabilirsiniz. yıllık kitap okuma hedefiyle de kendinizi motive edebilirsiniz. kitap okuyanlar için güzel bir uygulama.
  7. ilim irfan yuvası. acaba buradaki listelerimiz veya okuma bilgilerimiz youreads'e aktarılamaz mı?
  8. internet ortamında biraz eleştirilmeye başlanmış site
    sanırım time veya önde gelen medya gruplarından biri internette en çok hangi kitap okunuyor diye
    bu siteyi baz alan bir çalışma yapmış ve bu sitenin ciddiyetine gölge düşürmeye çalışmış
    en iyi kitap olarak (bkz: savaş ve barış) 750 lerde birinci sırada açlık oyunlarının olmasını falan göstererek ironi yapmaya çalışmış.
    olmasaydı 3 yıl önce kendi rönensansımı yaşayamazdım.
    meseka bakıyorsun ntv yayınları beyninize hoşgeldiniz diye bir kitap basıyor ve bunun reklamını öyle böyle yapıyor ki sizde mental ve zihin sınıfında en iyi kitap sanıyıp okuyorsunuz fakat goodreadsten biraz yardım aldığınızda aslında 3.sınıf bir kitap olduğu ortaya çıkıyor gibi gibi
  9. son beş yıldır büyük bir keyifle kullandığım site&aplikasyon. okuduğum kitaplarla alakalı olarak arşiv tutmasının yanı sıra, beni daha çok okumaya teşvik etmesi nedeniyle benden on üstünden on puan alıyor.