1. yıl sonu itibarıyla karne gönderen site (;
    önce okuduklarım derli toplu dursun diye sadece düzenleme amacıyla kullanmaya başladım bu siteyi.
    sonra, ne okusam sorusuna yardım için kullandım.
    geçen yıl challenge uygulamasını da bir deneyim diye devam ettim. (yılbaşında kendinize okunacak kitap sayısı hedefi koymanız ve takip etmeniz için.)
    bu yıl karnemi gönderdi. sene başında yıl hedefi olarak 52 kitap belirlemiştim. sonuç 101 kitap (;
    bu kadar sistematik gidince şunu da görmüş oldum, eskiden daha sabırlıymışım. okuduğum kitapların sayfa ortalaması yüz sayfa eksilmiş.

    okuduklarınızı oylamak, yorumlamak, kayıt altına almak; okumak istediklerinizi not etmek; kendinize hedef koyup motive etmek için kullanışlı bir site. tavsiye ederim.
  2. internet ortamında biraz eleştirilmeye başlanmış site
    sanırım time veya önde gelen medya gruplarından biri internette en çok hangi kitap okunuyor diye
    bu siteyi baz alan bir çalışma yapmış ve bu sitenin ciddiyetine gölge düşürmeye çalışmış
    en iyi kitap olarak (bkz: savaş ve barış) 750 lerde birinci sırada açlık oyunlarının olmasını falan göstererek ironi yapmaya çalışmış.
    olmasaydı 3 yıl önce kendi rönensansımı yaşayamazdım.
    meseka bakıyorsun ntv yayınları beyninize hoşgeldiniz diye bir kitap basıyor ve bunun reklamını öyle böyle yapıyor ki sizde mental ve zihin sınıfında en iyi kitap sanıyıp okuyorsunuz fakat goodreadsten biraz yardım aldığınızda aslında 3.sınıf bir kitap olduğu ortaya çıkıyor gibi gibi
  3. okunan kitaplara göre verilen önerilerin iyi denebilecek seviyede, telefon uygulamasının da başarılı olduğu site. ancak, profille ilgili değişiklikler için masaüstü sürümünü açmak gerekiyor illa.
  4. mobil uygulamaları da bulunan online kütüphane. hem okuduğunuz okuyacağınız kitapları listeleyebilir, hem de tüm dünyadan bu kitaplar hakkındaki yorumları okuyabilirsiniz.
  5. okuduğunuz kitapları kayıt altına almayı seviyorsanız çok seveceğiniz bir yer. hangi yıl kaç kitap okumuş, hangi türlerde kitapları tercih etmişsiniz, okuduğunuz kitapları farklı kültürlerden insanlar nasıl değerlendirmiş ve yorumlamış gibi bir çok sorunuzun yanıtını bulabilir, okurken eğlenir, öğrenir ve madem bu türleri/yazarları seviyorsun o halde neden şu kitapları okumuyorsun diye öneriler alır, okuma yarışmaları ile motivasyonunuzu arttırabilirsiniz.
    ru
  6. son beş yıldır büyük bir keyifle kullandığım site&aplikasyon. okuduğum kitaplarla alakalı olarak arşiv tutmasının yanı sıra, beni daha çok okumaya teşvik etmesi nedeniyle benden on üstünden on puan alıyor.
  7. youreadsin esinlendiği site.
  8. yeni keşfettiğim bir site.bu zamana kadar nasıl keşfedemedim diye kafamı dövüyorum.kitapların imdb gibi dünya çapında insanlar okuduğu kitaplara puan verip yorumlar yapıyor.faydalı sitelerden birisi.
  9. kitap ve edebiyat dünyasının imdb'si sayılabilecek site. yazarlara birebir soru sorabilir, takip edebilir, tüm dünya dillerinden yorumları okuyabilir, okumak istediğiniz kitapları listenize ekleyebilir, okuduğunuz kitapların istatistiksel verilerine ulaşabilirsiniz. ayrıca bu sitenin okurlarca seçilen kitapları yavaş yavaş tüm dünyada bir başvuru kaynağına dönüşmüş durumda.
  10. okuduğunuz kitapları kaydedip puanlayıp kendi veri tabanınızı oluşturabilirsiniz. yıllık kitap okuma hedefiyle de kendinizi motive edebilirsiniz. kitap okuyanlar için güzel bir uygulama.