1. mehmet sepil'in başkanlığa gelmesinden sonra şahlanan izmir'in köklü kulübüdür. isyan marşı ile amatör kümeden süper lige doğru gidişin öyküsünü yazıyorlar. yolun sonu şampiyonluk olsun.
  2. bir adet isyan marşı'na sahip efsaneler efsanesi takımım. sözlerini yazayım da şöyle dursun;

    izmirin sokaklarında
    yürüyoruz formalarla
    sayımız yüzbinler oldu
    sarısıyla kırmızıyla

    sarın güneş gibi olsun
    kırmızın damarımda kan
    sensiz geçmesin bu yaşam
    senin için bütün kavgam

    1925'de doğdu şanlı göztepemiz
    issız kuytu köşelerden
    and olsun ki döneceğiz

    o günlere inanarak
    dalgalan sarı kırmızı
    acıların arasından
    söyle isyan marşımızı

    kalksın eller üçlü için
    haykıralım gözgöz için
    son nefesi verir gibi
    şehadet getirir gibi

    göztepe... göztepe... lay lay lay lay.... diye gider.

    not: ayrıca parayla saadetin olmadığını nerden çıkarmış yazar arkadaşlar tam olarak anlayamadık. sezon sonunu beklemek düşer. düşer dediysek yanlış anlamayın sizlerden bahsetmiyoruz^::)^
    chef
  3. 1925 yılında altaylı futbolcular arasında çıkan anlaşmazlık sonucu kurulan spor kulübü, iyi ki anlaşamamışsınız dediğim, yegane takımım.

    göztepe, arkasında sabit finans desteği olmaksızın bir semt takımı "mahallemizin abilerinin" kurduğu, oynadığı takım olarak kurulmuş tarihinde önemli başarılara imza atmıştır. göztepe bugünkü eufa kupasının muadili olan turnuvada yarı finale yükselerek türk futbol tarihinin avrupa'daki ilk önemli başarısını gerçekleştirmiştir.

    resmi site tarihçesinde yer alan önemli başarılar:

    -avrupa fuar şehirleri kupasında çeyrek final (1967 – 1968)
    - avrupa fuar şehirleri kupası yarı final 1968 – 1969 (şimdiki uefa kupası)
    - 2 türkiye kupası şampiyonluğu (1968 - 1969, 1969 – 1970)
    (1967-68 sezonunda altay ile oynanan final karşılaşması 2-2 sonuçlanır.kura sonucu kupayı altay kazanır)
    -1 cumhurbaşkanlığı kupası (1969- 1970)( f.bahçe’yi 3-1 yenerek).

    16 mayıs 1981 yılında izmir atatürk stadında oynanan ve ilgili sitelerde dünya derbileri sıralamasında ilk 30 içerisinde olan karşıyaka-göztepe derbisinde ise tribünde olan yaklaşık 80.00 (61.000 biletli) kişi ile dünya 2.lig seyirci rekoru kırılmış bu rekor halen geçilememiştir. göztepe-karşıyaka: körfezin ayırdırdığı biraderler. birbirimize sarsak da birimiz olmadan bu kadar zevkli olmazdı hiçbir şey.

    göztepe'yi ayrı kılan diğer bir husus taraftarıdır. yaklaşık son 25 yıldır küme düşmek ve çıkmak haricinde başarısı olmayan göztepemizin vefalı ve cefakar taraftarıdır. finansal olumsuzluklar, transfer yasağı gibi nedenlerle amatör kümeye dahi düşmüşken "sokak arasında da oynasan kaldırıma çıkar göz göz çekerim" diyen taraftarı bir amatör küme maçında tribünleri 7000 kişi ile doldurabilmiştir. aliağa meselesine girmek istemiyorum çünkü futbol para işidir, daha farklı çözülebilir miydi öncesinde tedbir alınarak olabilirdi.

    şu an gerçek bir göztepeli mehmet sepil başkanlığında olumlu yönde değişim süreci yaşanmaktadır. bu sene olmasa da uzun vadeye ilişkin umutlar kımıl kımıldır.

    vira göztepe!

    "atletico madrid'e
    3 gol atan göztepe
    haydi yine elele
    varacağız o güne"

    eklemeden edemedim: ben izmir'de göztepeliyim ama aslında gs/fb/bjk'liyim olayı bana samimi gelmemektedir. sempati duymak, beğenmek, desteklemek olabilir, gayet doğal, ama her ile, her bölgeye özgü takım tutulmaz. yeneni tutalım, üzülmeyelim o vakit.
    ozee
  4. Asansorun inis anında bile inancimizi kaybettirmeyen guzel izmir'imizin takimidir. Motivasyonumuzu anlamak icin dikkatle dinlenmesi gereken marsımız icin goztepe isyan marsi
  5. zamanında 3. lig seyirci rekorunu kırmış güzide izmir spor klübüdür.
  6. aliağa belediyespor'la karıştırılan 2006'da tarihini satarak üst liglere çıkmayan çalışan izmir'in eski takımı.
  7. izmir'in köklü kulüplerinden bir tanesi. 1925'te kurulan kulüp, maddi sıkıntılarla düştüğü amatör ligden 3. lige çıkamayınca, 2006 yılında aliağaspor'u satın alıp adını göztepe yapmak gibi spor ahlakıyla çok da bağdaşmayan işlere girişmiştir. yine aynı dönemin az öncesinde maddi sıkıntılar nedeniyle kayyum tarafından satılmış, eski kaıtlımcı dernek statüsünü yitirdiği bir anonim şirkete dönüşmüştür.

    şimdiki sahibi güzelyalı kökenli izmirli bir iş adamı olan mehmet sepil'dir. armasının ortasındaki futbol topundan da anlaşılacağı üzere, göztepe temelde bir futbol kulübüdür. yelken vb. branşları ise hep ikincil kalmıştır. zamanında heveslenilen voleybol ve basketbol branşları sürdürülememiş, hentbol ise taraftarların özel çabasıyla yürütülebilmiştir. göztepe camiası da zaten futbol odaklıdır. bu bakımdan izmir'in tek istisnası herhalde, bir "spor kulübü" olma özelliğini halen koruyan karşıyaka'dır. bu iki takım arasındaki rekabet de ayrıca tadından yenmez.
  8. göztepeli arkadaş sizin 4 büyüklerle yaşayamadığınız duyguyu ben göztepe ile yaşarım derdi, oyun kazanınca oyuncuları tebrik eder baklava ısmarlarım, yenilince de kızar tepkimi gösteririm derdi ve bize sorduğu hanginiz 4 büyüklerle bu duyguyu yaşayabilirsiniz? bazen düşününce doğruluk payı var gibi geliyor 4 büyüklerin oyuncularına her maç sonu ulaşabilir miyiz? bence ulaşamayız.
  9. bazı bazı yaralandık, stadlarda tartaklandık, her cefayı çektik ama seni yalnız bırakmadık. bırakmadık göz-göz bırakmadık, bırakmadık göz-göz bırakmadık!
  10. erkek hentbol takımı, ilk defa katıldığı Avrupa kupası EHF challange cup 3.tur ilk maçında (20 kasım 2016) Hollanda'nın jms hurry up takımını yenmiştir, uçan adamlar. hentbol şubesi kapanmak üzereyken taraftarın yardımı ve sadece bağışlarla ayakta durabilmiştir.

    bu sene (2015-2016) türkiye finalinde Beşiktaş mogaz ile final maç yapmış, beşiktaş'lı olduğu twitter hesabından anlaşılan ve sonrasında özür dileyen hakemin sağlıksız yönetiminin de sebebi ile kupayı kaybetmiştir. Beşiktaş mogaz muhtemelen gene yenecekti ama böyle olayların olması İstanbul kulüplerinin spor branşları üzerindeki tekeline kırma adına yapılan girişimleri engellemektedir.

    sıradan bir lig maçı ve taraftar

    beşiktaş maçı