• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (6.97)
gravity - alfonso cuaron
dr. ryan stone zeki bir tıp mühendisidir ve emekliliğinden önce son görevine çıkan yetenekli ve deneyimli astronot matt kowalsky'nin yönetimindeki mekikte ilk uzay yolculuğuna çıkar. herşey yolunda gibi görünürken rutin bir keşif yürüyüşü sırasında bir felaket yaşanır. mekik çarpan bir cisim sonucu paramparça olur. iki bilim insanı uzay boşluğunda yapayalnız kalırlar. yeryüzü ile iletişimleri tamamen kopmuştur ve sonsuz karanlıkla başbaşadırlar. şimdi korkunun yerini panik alır, üstelik var olan sınırlı oksijenleri de gitgide tükenmektedir. ikili eve, dünyaya dönüş yolunu bulabilecek midir?
alfonso cuarón'ın yönetmenliğini üstlendiği bilim-kurgu geriliminin başrollerini ise sandra bullock ve george clooney paylaşıyor.


  1. en iyi yönetmen, en iyi kurgu, en iyi görsel efekt, en iyi görüntü yönetimi, en iyi ses kurgusu, en iyi ses miksajı, en iyi müzik dallarında oscar kazanmış ve kanaatimce hepsini hak etmiştir. görsel açıdan muazzam bir eser, bir çok sahnesinde midemin bulandığını hissettim. müzikler şahane; diyaloğun çok az yer alması nedeniyle filmin içine girmemizi sağlayan bu müzikler oldu. aynı şeyi ses kurgusu için de söyleyebiliriz.

    filme getirilen eleştiriler ekseriyetle senaryonun zayıf olduğu yönünde ve özelikle de olayın yaşanabilirliğinin mümkün olmamasına dayalı. bence, burada esas soru, film kendi için de çelişiyor mu. eğer böyle bir durum olsaydı senaryosunun zayıf olduğunu söyleyebilirdik ama yok. yaşanabilirliğini sorgulayan adamla kesin ip var amına koyim diyen adam aynı. onlara lafım yok.

    son olarak sandra bullock'u eskiden beri sevmem.bu filme ekstra bir şeyler katmamış.bu da illa ders çıkarmak isteyenlere gelsin: filmin son sahnesinde ben de burası gebze sahili olsaydı ne olurdu diye düşündüm. iyi sonuçlanamayacağı kesin. daha da kötüsü bunu kabullenmiş ve hata mizah konusu yapıyor oluşumuz.
  2. korku filmi olmayıp insanı derin bir korkunun içine atan güzel bir film. süper egoyu yanınıza oturtup seyretmelisiniz ki biraz törpülensin.
    abi