• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (8.50)
Yazar füruzan
gül mevsimidir - füruzan
"askerlerimiz geçerken bütün izmir pencerelerden sarkmış, ağlıyor, hıçkırıyordu. sıcağın daha yoğunlaştırdığı toz, her yanı sarmıştı. bazı şeylerin artık eskisi gibi olmayacağı kuşkusuyla ağlamaya başlamıştım. beni ilk öpen erkek ölmüştü."

hayatın özeti midir aşk? nelere egemen olabilir; nelere karşı durabilir? ne kadar sürebilir ki?..
(arka kapak)


  1. pek fazla öykü okumayan birisi olarak bu kitabı çok beğendiğimi söylemeliyim. füruzan'ın kelimeleri, hiç tökezlemeden akıp gidiyor sayfalarda. böylesine kısa bir hikayenin okuru bu denli etkileyebilmesi hayranlık verici. aşk hikayelerini pek sevmesem de, aşkın yüceliği ve hislerin gücü, üzüntüden çok hayranlık duymamı sağladı. zevkle okuyacağınıza inanıyorum.
  2. öyküsever birisi olarak fürüzan okumaktan zevk aldığım, huzur bulduğum yazarların başında geliyor. gül mevsimidir kitabı yazarın tarzını baştan sona hissettiren bir kitap. yazar, kurtuluş savaşını fon olarak iyi kullanmış ve bu fonda halk içindeki zengin-fakir ayırımını çok etkileyici, can acıtan cümlelerle işlemiş. soğuk burjuvaların aile ortamını, sevgisizliğini iç acıtan cümlelerle ulaştırıyor bizlere. aşkın hem en yüce hem de en acıklı haline haline götüyor bizi.. sayfa sayısı az olan etkisi uzun soluklu bir eser..uzun lafın kısası okuyanın uzun süre aklından çıkmayacağı bir kitap.