1. terör soruşturması kapsamında gözaltına alınmış eski belediye başkanı.
  2. iktidar cenahının her bir mensubu, yaptığı her türlü hukuksuzluğa kılıf olarak "biz halkın oylarıyla geldik" diyorlar. günümüzün aydın kimseleri de bu cenaha "seçilmiş olmanız sizi ayrıcalıklı kılmaz, kanunların suç saydığı fiilleri işlerseniz seçilmiş dahi olsanız yargılanırsınız" diye cevap veriyorlar. güzel, şahane!

    iyi güzel de az evvel twitter'da dolanırken bu bahsettiğim aydın(!) kimselerin pek çoğu göz altına alınan bu insan için "halkın oylarıyla seçilmiş belediye başkanı serbest bırakılsın" edebiyatı yapıyor. ulan hani halk oyu ile seçilmek ayrıcalık sağlamazdı? bu ne haysiyetsizliktir! adamlar belediye imkânları ile bombaları döşesinler askerimiz şehit etsinler sonra "ama onlar halk oyu ile seçildiler"... bunlara osman baydemir'in (kendisini günahım kadar sevmem) üslubu ile cevap veriyorum : "hsk*tr diyoruz, hsk*tr!"
  3. kendisi hakkında iddia olunan suçlar:

    -pkk silahlı terör örgütüne üye olma
    -pkk lehinde söylem
    -özerklik çağrısı
    -belediyenin resmî aracı pkk’lı cenazelerine tahsis etmek

    bunlar arasından ilk 2 madde suçtur. diğer ikisi suç değildir. ama sosyal medyada bazıları öyle bir konuşuyor ki, kışanak'a iddia olunan suçları öyle bir anlatıyorlar ki; gören de gültan kışanak eline kepçe alıp hendek kazdı sanacak.

    evet kışanak yargılansın ve suçluysa cezasını çeksin. ancak ırkçılık yapmak, olmayan suçu kışanak'a isnat etmek sadece kürtlerin devletten daha da soğumasına sebep olur.