1. özellikle medya veya günümüzde sosyal medyadan bir süre uzak kalmakla ortaya çıkan durum. lise yıllarıma kadar 3 aylık tatil dönemini hep köyde geçirirdim teknolojiden uzak bir şekilde. istanbula döndüğümde ise kısa bir gündemi yakalama ve adapte olma problemleriyle karşılaşırdım. şimdi iş hayatındayım 1 haftalık yıllık izinde bile gündemin gerisinde kalıyorum. gündem ve hayat hakikaten çok hızlı bir şekilde yol alıyor.

    durum bu iken youreadste bu hızdan nasibini almış halde. moderasyondan ayrılanlar olmuş. abi pek ortada görünmüyor. yine demirbaş yazarlardan biri ya da bilmediğim bir kaçı ayrılmış. bunlar ne ara oluyor? neden yaşanıyor? merakla anlamaya çalışıyoruz.
  2. gündemin çok hızlı değişmesi sebebiyle gündemin gerisinde kalmamak dünyanın baş etmesi gereken sorunlardan biridir. çok klişedir ama siyasilere bazen " şunu gündem değiştimek için yaptı" denir. bu söylenenin haklılık payı yüksektir. çünkü gündem değiştirilerek insanların meseleyi daha az kavraması ve asgari düzeyde bir tepki vermesi istenir. çünkü siyasilerin yaptıkları saçmalıkları örtebilmesi için buna ihtiyacı vardır.

    benzer şekilde hızlı okuma teknikleri de insanların takip edemeyeceği hızda bir yayın patlaması oluşmasından ötürü, yani bir ihtiyaçtan doğmuştur.