1. 10 erkeğe sorduk; hanginiz çirkin kadın sever? bırak sevmeyi bakar ya da ilgi gösterir? kadının makayı önce gülümsemesidir. gülmeyen bir kadında kattığı bir kaç dokunuş da güzellik katmaz. sonrasında bakalım kadınlar neden makyaj yapar, kendimden örnekler vereceğim..


    sabahları çok erken kalkıyorum ve özellikle yorgunsam aynada kendimin bile görmek istemediği mor halkalardan kurtulmak.. soluk tenime bir kaç dokunuşla renk vermek.. temiz cilde ve önceden nemlendirilmiş, güneş kremi sürülmüş.. evet yaz kış demeden de güneş kremi kullanırım.

    sonrasında ben, renkleri seviyorum, rengarek olmalarını ürünlerin. kalitesiz olanlardan kaçınıyorum elbet ve her şeyi kararında kullanmayı seviyorum. mesela en çok gözlerimle oynamayı seviyorum. profesyonel bir tarzım yok ama gün henüz yeni başlarklen, kendimi aynanın başında şımartmak, biraz olsun yoğun gün öncesinde kendimle konuşmak ve ilgilenmek de hoşuma gidiyor..

    yani bu davranışın altında sırf "erkek bulma çabası, erkeklere kendini beğendirme, koca bulayım telaşı..vs." tarzında yatan durumlar yok. böyle bakmak da sığlık olur.

    makyaj bugün her yerde, her kabilede, her toplumda ... farklı anlamlar çerçevesinde yapılmış.. afrika' daki bilmem ne kabilesindeki kadın da renkleri kullanıyor, boyanıyor.. oradaki temel amaç evet belki karşı cinsi etkileme. fakat bugün modern toplumun getirdiği pek çok durum var ki kadın buna cevap veriyor. güzel olmak istemekse bu, güzel olmaktır adı. abartı olanları ben de sevmiyorum. ya da kişisel temizliğe önem vermeden, üstün körü yapılanları. lakin o da kişiyi bağlıyor değil mi?
  2. dünyanın en estetik varlıklarının,estetik görünümlerine biraz daha estetik güzellik katmalarında ne gibi bir kötülük vardır ki?.
  3. yapılmaması daha iyi olan eylemdir.
    hem daha rahat hissedersiniz,hemde karşı cinsin gözünü yormamış olursunuz.
    illa yapacaksanızda cok hafif makyaj ve kırmızı ruj sürün .
  4. yapcak bisey yok aga, milyon yil once bi bocegi ezip bogurtlenle bi tas ustunde dovup dudaklari daha kirmizi gorunsun die kendine makyaj malzemesi uretmis kadinlarin soyundaniz. simdi sen bu kadinin bilmemkacinci gobekten torununa " yavrum beceremiyosun olmuyo" diyemezsin ki. desen gidip hemen marka degistirir daha pahalisini alir.
  5. makyajlı kızlar!

    iğrençsiniz. kusura bakmayın ama fondotenli yanaklarınızı öpmek isteyenler sadece abazalar.
  6. nitelikli dolandırıcılık
  7. “üçüncü dünya ülkelerinde insanlar arabalarını, kamyonlarını boyarlar, üzerlerine resimler çizip, yazılar yazarlar. çünkü üçüncü dünya ülkesi insanı bindiği makineyi icat etmemiştir. icat etmediği için de yakın hissetmez kendini. sahibi gibi görünmesi, karakter kazanıp kişileştirilmesi gerekir arabanın. kullandığı her ithal makineye isim takıp sadece kendine has şekil ve yazılarla damgalaması, üçüncü dünya'nın asla yok olmayacağını gösterir. birileri, sahip olduğu aleti boyamaktan vazgeçene kadar da yok olmaz!.. kadın suratını boyar. çünkü suratı kendisine değil, güzelliğini takdir edecek olan erkeğe aittir. kimse kendi yarattığı bir boku boyamaz!..”

    dedi. hakan günday
  8. abartılmaması halinde gerekli olan eylemdir.

    göz ve dudak hariç pek kullandığımı söyleyemem. ama bana göre saç boyama işlemi de bir çeşit makyaj olduğu için saçımı da boyamayı sevmem.
    slipo
  9. kesinlikle işe yarayandır. konuyla alakalı youtube'da "power of make-up" tagli videoları izlerseniz olayı anlayacaksınız siz de.
  10. aylaynır nasıl yazılıyor bilmiyorum ama işte gözün üstüne sürülen. kibar,bokunu çıkarmıcak şekilde çekildiği zaman kadına güzellik kattığını düşünüyorum.