1. özellikle internet kafelere gidip saatlerce karşılıklı oynadığımdaki heyecanın hatırlaması bile insanı mutlu eden oyun. ayrıca şüphesiz gelmiş geçmiş en iyi fps oyunlarından birisidir
  2. kim deprem kurdu?
  3. haftalarca emek verip binbir zorlukla bitirdikten yıllar yıllar sonra şu videoda yarım saatte bitirilebildigini öğrendiğimde beni intiharın eşiğine sürükleyen efsane oyun.

    çok oyuncuyla oynamanın zevki ise bambaskadir.
    (bkz: elektrik silahı yasak beyler)
  4. oyun bilgisi ve stratejinin geri planda olduğu valveden olma çok kişilik eğlence oyunu
    (bkz: radyasyon yasak beyler)
    kuz
  5. bir ara epey merak ediyordum bu adam nasıl böyle uçar gibi atlıyor diye. meğer sırrı crossfire'da elektriğin elektriğin olduğu odaya bir uğrayıp ctrl + space tuşlarına basmakmış. ayrıca o böcekleri atana da hala çok kırgınım.
  6. bilgisayar oyunlarında senaryonun ön plana çıktığı en önemli oyundur. oyun piyasasında çoğu şey artık eskisi gibi olmamıştır. öyle ki; edebiyat dersinde "yarım kalan hayatlar" adıyla kitap özeti şeklinde anlatılıp tam not alınmışlığı vardır. yazarın adı tabii ki valve' dir.
  7. herkesin bildiği (bkz: quake) oyun motoru olan source motorunun ağir şekilde modifiye edilmiş haliyle yaratilmiş (bkz: goldsource engine) lineer fps oyun. oyun dünyasini bulunduğu konumdan çok farkli bir yöne taşimiştir. teknik özelliklerinin yaninda hikaye ve kurgusunun da tam not aldiğini hatirlatmakta fayda var. 14 milyon kopya satarak korsanindan daha fazla satmiş yegane oyun olmasinin yaninda, ayrica oyunun ismi ve ek paketlerin isimlerinin tamami bilimsel terimlerden gelmekte.
  8. lisede birisiyle hakkında zamanının en iyi oyunudur-değildir diye tartıştığım oyundur. şimdi ismini hatırlamadığım bir oyunun daha iyi olduğunu söylemişti. sonuçta lisedeydik yani fazla bir şey beklememek lazım.
  9. internet üzerinden oynayınca bilgisayardaki en dinamik en aksiyonlu oyun oluyor. hele crosfireda 20 kişi falansa püfff
  10. şimdiden söylüyorum elektrik yasak.

    hani nerede half-life 3?