1. iktidar olurlarsa elektriğin bedava olacağını vaat eden parti. zaytung haberi sanmıştım ama değilmiş.
    kaynak
  2. izmir gibi her ortamda akp ve kürtlere sövülen, aslında kendi içinde bir faşizm olan bu durumu anlamayan bir ortamda büyümüş ve atadan dededen kemalist olan bendenizin tek çıkar yol olarak gördüğü parti.
    tol
  3. kendi içlerinde ki faşizan hareketlerden kurtulması gereken parti.kendileri bu faşizan hareketleri görmezden gelip gün geçtikçe abartıyorlar.hatta kendi yaptıkları devrim karşı tarafın yaptıkları faşizm oluyor onlara göre.garip gerçekten ama yakaladıkları başarı güzel,bunu devam ettirebilmeleri için kendi kalıplarını aşmaları gerekiyor.
  4. 2015 genel seçimlerinde barajı aşsa da aşmasa da farketmeyecek terör örgütünün siyasi uzantısı.

    barajı aşarsa ak parti'yle koalisyon kurup istediğini alacak.

    barajı aşamazsa da ak parti 400'e yakın vekil çıkaracağı için başkanlık sistemini getirecek ve hdp yine istediğini alacak.

    bu durumdan rahatsız olan oyunu mantıken ya chp'ye ya da mhp'ye vermelidir.
  5. barajı geçmesi akpnin büyüsünü bozacak olduğu için oyumu vereceğim parti. artık istikrar kelimesinden gına geldi. bu itlerin allah olmadığını görecek halk.

    cevap hakkımı aynı girdi de kullanayım boşa kirlilik yaratmayalım. bozuk da olsak çevreciyiz.
    1- hdpye oy verenler hdpden bir şey beklemiyor. tek istenen akpnin otomatik ellerinin sayısını azaltmak
    2- hdpnin sol bir parti olduğunu bile düşünmüyorum. ki ben ortadan yürümeyi severim zaten kimse karışmıyor ne güzel.
    3- ittifak durumu olsa bile 4 yıllık bir ittifak sizce garanti edilebilir mi? ben sanmıyorum.
    4- evet tahminde bulunabilirsin. ancak benim ve diğer arkadaşların karakterine laf etmeden önce bir dur bakalım. akpyle hdp seni yazman olarak mı tuttu lan.
    5- adamları terör yolundan alıkoyup meclise sokmak gayet insancıl bir yöntem. sırf bu yeter ulan.
    6 - bu seçimde 300'ün altında kalan akpnin istikrarlı imajı çökecek. bu esnafın oyu demektir güzel kardeşim. 4 yıl sonra bir seçim daha olacak unutma.

    kısaca demek istediğim olayı rasyonel bir şekilde ele alıyoruz. pembe gözlükleri rafa kaldırdık. anket sonuçlarına bak. %1lik oy oranı neleri değiştiriyor. gün gelince biz karakteri oturmamışlara minnettar kalabilirsin.
  6. akp iktidarını zayıflatmak için bile olsa pkk sempatizanı olması nedeniyle oy vermeyeceğim parti.
    kuz
  7. secim baraji konusundaki tavirlari akp'nin turban^:basortusu demeyeceksin turban diyeceksin^ konusundaki plitikasina benzeyen parti. bir diger deyisle dinci akp'nin kürtçü "alternatifi". chp'nin secim barajini kaldiralim cagrisina dur hele daha biz bu barajin ekmeeni yiyecez diyerek kulaklarini tikamalari, her seyin pkk ve akp'nin oslo gorusmelerinde yaptiklari plana uygun gittigini gosteriyor.
    baraji gecse de baraj alti kalsa da akp ve hdp bu secimin kazanani olacak. chp ve/veya mhp'nin secim sonuclarindan surpriz bir aritmetik cikmazsa tabi. o yuzden olasi bir surpriz ihtimalini ortadan kaldirmak icin hdp chp'den, akp de mhp'den oy kirpacak sekilde secim kampanyasi yurutuyor ya zaten.
    gostermelik bir iki karsilikli atisma disinda hukumeti veya icraatleri elestiren bir sey var mi hdp'nin soylemlerinde? varsa yoksa romantik kahvehane solcularini ve karakteri oturmamis entel chp secmenine sirin gorunme cabasi.
    akp nasil hizmet ediyor, ekonomiyi guclendiriyor, dunyada sozu gecen bir ulke haline getiriyor "mus" gibi yalanlarla pembe tablolar cizip oy istiyorsa, hdp de sanki baraji gecerlerse akp siyaset sahnesinden silinecekmis gibi bir yalani pazarliyor. guya akilli, her seyi cozmus ve careyi gercek solcu sosyalist ve her bir seyci parti hdp'de bulmus romantiklerimiz de bunu yiyor. uyusturucu kacakcisi dingil firatla nasil bir sol parti olabileceklerini dusunmektense, "demokratik" olarak listeye giren dursun cicek'i isaret ederek chp'ye saydirmak daha kolaylarina geliyor.
    allah varsa bunlara akil fikir versin, ne diyim.
  8. sempatizanı değil, pkk terör örgütünün siyasi koludur. akp illetine karşı olacağım diye teröre prim vermek akıl tutulmasıdır.
  9. "terör örgütü" yararsız bir klişedir, alogan'ın yaklaşımına katılırım. "bebek katili apo" nasıl "sayın öcalan" olmuştu, şimdi seçim sath-ı mailinde manzara tekrardan niye değişiyor kafa yormanızı rica ederim. ağrı'da yaşananların bayağı bir tiyatro olduğu yönünde güçlü emareler var, biraz daha bekleyelim, kesinleşirse kime "terör örgütü" demek lazım?
    mutlu
  10. particilik siyasetinden pek haz etmemem ve hiç bir genel seçimde oy kullanmamama rağmen, büyük ihtimalle oyumu kullanacağım partidir. barajı geçtiği takdirde ülke daha iyi bir konuma gelecek mi orası meçhul ama daha kötü olmayacağı kesin.
    barajı geçtiği takdirde yıllar sonra koalisyon hükümeti oluşması ihtimali de var tabi.