1. halüsinasyon görmeyi öyle bir karalamışlar ki toplum halisünasyonu öcü olarak görüyor. şimdi bir şizofren sizin görmediğiniz şeyi görüyor siz bu deli diyorsunuz ya o olay hiç öyle değil. o kişi sizin kullanmadığınız beyin bölgelerini kullanıyor. sizden farklı diye deli deyin hastanelere tıkın adamları. onlar çoğunlukta olsa sizi kapatacaklardı. neyse tartışmamız şizofrenlerin toplumsal tecriti değil. bunu başka bir entryde tartışırız.

    şimdi efendim önümüzde ders almamız için yaşanmış kısa bir insanlık tarihi var. büyük mucidlerin pek çoğu ama özellikle sanatçıların hayalgücü ile dünyaya yön vermiş yazarların çok büyük çoğunluğu bir madde kullanıyordu. direkt uyuşturucu olarak düşünülmemeli. toplumsal hafızaya öyle kazımış bunu medya. absent denilen ve içinde damıtılmış pelin otu olan içki de halüsinojen etki gösterir. doğadaki mantarlar kuzey amerikadaki bir kaktüs kökü. hatta bu astral seyahatta kullanılır. şamanların kullandığı madde.

    şimdi bu kişiler bu maddeleri kullanarak ne yaptılar. beyinlerinin farklı yerlerini kullanmayı öğrendiler. sonrasında dünyanın ve insanlığın gelişmesinde büyük rol oynadılar. insanlar geliştikçe neden zenginler oturuyor biz çalışıyoruz demeye başlayınca insanlığın daha yavaş gelişmesine karar verdi kapitalist insanlar. hemen bu maddeleri haber yaptılar o kadar kötü ki insanı zehirler dediler. bu maddelerin pek çoğu sigaradan zararsızdır ve bağımlılık yapmaz. filmlerle haberlerle üç beş kötü örneği sürekli anlatarak bu maddelerin çok zararlı olduğuna toplumu inandırdılar. kendileri kullansa da toplumun bundan uzak durmasını sağlamak için hala uğraşıyorlar.

    halüsinasyon görmek iyidir. başka bir dünyaya gitmek gibi. başka deneyimler yaşamak gibi. çok iyi bir roman okumaktan farkı yok.

    şimdiden söyleyelim notu: uyuşturucuya hayır. halüsinasyona evet.
  2. halüsinasyona sebep olması.