1. şu ana kadar gördüğüm en başarılı inkılaplardan birisi.

    öyle bir zamanda geçilmiş ki, öyle bir çeviklik ile hayatımıza sokulmuş ki; şu anda ne kadar uğraşırılırsa uğraşılsın, geriye dönmek mümkün değil.

    teşekkürler yüce insan, dahi insan mustafa kemal atatürk. minnettarız.
  2. samuel huntington'a göre, asıl amacı; toplumun geçmişe ait değerlerle bağının koparılarak, bu bağın modernleşmeye engel teşkil etmesinin önüne geçilmesi olan devrimdir. yazar, söz konusu devrimin, yeni neslin 'varlığı anlamlandırma şeklinin' batılılaşmasını sağlayabileceğini; ancak bu neslin devasa boyuttaki geleneksel yazına erişimini de imkansızlaştıracağını ileri sürmektedir. yani, eleştiri getirilen husus, devrimin yapıldığı dönemde yaşayan bireylerin değil; geleceğin bireylerinin (geçmişlerine) cahil bırakılmasıdır.
  3. iyi ki olmuştur, iyi ki yaşanmıştır.
    zaten dünyanın her yerinde arap zannediliyoruz, insanlar türkçe başka bir dil, türkler farklı bir millet dendiğinde afallayıp kalıyor, bir de arap alfabesi kullanmaya devam ediyor olsaydık sanırım piremses yüreğim bunu kaldıramazdı.
    bir teşekkür de benden büyük insana. ruhu şad olsun, ışıklar içinde uyusun.
  4. ne düşüneceğimi tam olarak bilmediğim devrim. neden ihtiyaç duyuluyor bu devrime? okuma yazma öğrenmek zor olduğu için, türkçe'nin ahengine! uyumlu olmadığı için ve yüzümüzü biraz daha batıya dönmemiz için. çok geçerli sebepler gibi gelmiyor bana nedense. bugüne bir zararı var mı latin alfabesinin? gördüğüm kadarıyla hayır. yararı var mı? batı dillerini daha kolay öğrenmemizi sağlıyor. zamanında işe yaramış mı? halk evlerinden dolayı evet. bilemiyorum altan bilemiyorum.
  5. sanki o dönemlerde herkes elinde kitapla geziyor,gazete okuyormuş gibi derler ya "bir gecede bizi cahil bıraktı". ulan hayvan herif, osmanlı'nın o dönemdeki okuma yazma bilenlerin oranı %2- %5 arasında oynuyormuş. daha ne cahilliğinden bahsediyorsun ?

    (bkz: bir gecede cahil kaldık)

    edit:imla