1. apaçık bir gerçektir.

    bunlar hogwarts'ta sadece büyü öğreniyorlar. dünya tarihi, düşünce tarihi, coğrafya, dil bilgisi, edebiyat, matematik ve daha saymaya üşendiğim bir çok alanda bildiğiniz kör cahiller. hermonie bile kör cahil.
  2. afedersiniz büyücü müdür, simyacı mıdır nedir bilmem.
  3. sürekli hermione ve ron hatta voldemort sayesinde başarılı olduğu için katıldığım önerme.
    o kadar hogwarts'a gidiyorsun, biçim değiştirmeler, uçmalar, öldürücü lanetler, garip gurip iksirler var. snape ilk ders "size başarıyı, şan şöhreti şişelemeyi öğretebilirim." diyor. ama sen gerizekalı gibi defterine liste tutuyorsun. kafanı kaldırıp bakmıyorsun bile. ondan sonra snape bana taktı.

    okulunda mcgonagall gibi bir deha var, kadının asaleti yeter. gözünün önünde kediye dönüşüyor ama sen bir kere bile gidip kadına bir şey sormaya lüzum görmüyorsun. azcık daha öğrenmeye hevesli olur insan.

    bundan öncesi merdiven altında yaşayan ezik, pısırık bir velettin. hogwarts'a geldin ünün yayıldı götün kalktı pezevenk. yoldaşlık ve kankilerin olmasaydı voldemort götünden kan alacaktı haberin yok. denyo.
    duyk
  4. zaten kitabın asıl kahramanıda harry değil snape amk.

    snape, lily i sevdiği için lilyden geriye kalan tek şey harry olduğu için çocuğa bakacam diye dumbledor a söz veriyor.

    olaylar öyle gelişiyor zaten.

    hatta her olayın altından harry değil dolaylı olarak snape çıkıyor.
    dkare
  5. demek ki bize büyü ögretseler harry potter'a nazaran dahi olurmuşuz diyebileceğim önerme...

    ama hakikaten ya neden bu çocuklar "temel bilimler eğitimi" almıyorlardı? yazar o kadarını akıl edemedi herhalde...
  6. seri boyunca ron'u bir ezmeler, ron nedir ki demeler falan oldu herkeste ama harry de öyle aman aman değil yani. voldemort ona değil neville'e gitseydi harry diye bir şey olmayacaktı. büyütmeye gerek yok.

    not: serinin acayip fanıyım.
  7. harry potter ın voldemort u öldürmek için yıllarını verdiğini düşünürsek bence cahil olması normal. çocuğun başka bir hedefi yoktu ki zaten. o yüzden bu yolda ilerledi. bu sebeple cahil kalmak için haklı sebepleri olduğunu düşünüyorum....
  8. cahil ama mutlu
  9. hiciv