• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (8.88)
harry potter ve ölüm yadigarları - j. k. rowling
sihir dunyasi savasta!

karanlik lord iyice guc kazanirken iyiler de bos durmuyor. yedinci yilinda hogwarts cadilik ve buyuculuk okulu'na donmeyen harry potter, dumbledore'un ona biraktigi gorevi tamamlamaya calisiyor. yaninda her zamanki gibi ron ve hermione'yle, bir yandan voldemort'tan ve onun olum yiyenler'inden kacarken bir yandan da hortuluk'lari yok etmek, olum yadigarlari'nin sirlarini kesfetmek zorunda olan harry kendi gecmisiyle ilgili pek cok sey ogreniyor.


  1. serinin en iyi, en tam kitabi. ilk 4 kitapla belli bir yas seviyesinin ustune hitap etmekte zorlanan, 5. kitabiyla farkli yone cektigi hikayesine 6. kitapla muhtesem bir ivme kazandiran j. k. rowling'in o ivmeyi daha da arttirip zirveyi gordugu kitaptir.

    zaten hortkuluk gibi bir ton sayfa hikaye cikabilecek bir konuyu bir de ustune olum yadigarlari gibi enfes bir hikayeyle suslemesi ve bu ikilinin ortaya cikan muhtesem surukleyici uyumu, diger 6 kitaba anlam kazandirmasi ve cevapsiz soru birakmamasiyla sadece bu kitapta yaptigi isler bile j. k. rowling'i efsane kategorisine sokmaya yeter.
  2. serinin sonuncu romanı. oldukça güzel bir roman. potter, dumbledore'un isteği üzerine ron ve hermione ile beraber hortkulukları aramaya gidecektir. yani hogwarts'ı bırakacaktır. zaten voldemort'u yok edebilmenin tek yolu da budur. pek çok engellerle karşılaşırlar. snape okula müdür olur, bakanlık düşer, muggle'lara eziyet ve ölüm yiyenlerin itibar gördüğü dönem başlar. ama her şey başladığı yerde bitecektir. hogwarts savaşı yapılır ve her şey harry ile voldemort arasındaki düelloya bağlıdır. voldemort umudunu ölümcül kutsallardan biri olan mürver asa'ya bağlamıştır. bu arada bir kişinin de hiç beklemediğiniz gibi biri olduğu ortaya çıkacak. ölümler yaşanacak. tek kelime ile mükemmel bir roman.