1. sağlık belirtisidir.
  2. hastalik sanki tanrinin insanoglunu kontrol mekanizmasi. burda hastaliktan kastim bedeni ve ruhen hastalik. bu durumun getirdigi nihayi son olarak da olumu dusunebiliriz.. nitekim halk arasinda soylenen 'sagligin olsun gerisi onemli degil' ve ' gozunu toprak doyursun' bu durum grtirdigi nihayettir.
  3. hastalık, doğal seçilim sisteminin en etkin ayrıştırma çözümüdür.

    doğal seçilim insan eli ile bozulmasaydı şu an insanlığın başına musallat olan kanser,aids vb. gibi bir çok hastalık tarihe karışacak, bu hastalıkların ömürleri 60-70 sene ile sınırlı olacaktı.

    kendimizi tedavi ettikçe uzun yaşamaya ve bozuk bağışıklık sistemlerimizi bir alt nesile geçirmeye devam ediyoruz.

    buradaki paradoks şu ;

    kendi tedavi yöntemlerimiz ile doğal seçilimi bozuyor, kusurlu alt nesiller yetiştiriyoruz. doğal seçilim bozuldukça sistem, insan ırkını yok etmek için çalışmaya başlıyor.kendi sağlığımızı düşünürken insan ırkının sonunu tehlikeye atıyoruz. yani doğal seçilimi alt etmeye çalışırken aslında onun tam olarak isteğini yerine getiriyoruz, kusurlu insanoğlunun sonunu.
  4. organizma'nin yaralanması ya da çeşitli sebeplerle homeostatik denge'nin bozulması olup, beraberinde fizyolojik,psikolojik ve sosyolojik sorunları da getiren bir durumdur.
  5. eğer anneniz yaninizda yoksa surundurur.
  6. bazen insanları birbirine yaklaştırır, kırgın bile olsanız o kişiye geçmiş olsun dersiniz, bazen de ayrılık getirebilir. o zaman da acılarından kurtuldu, çok çekti dersiniz sadece avumak için. ölüyorumm diyip yorgan döşek bizi yatıran nezle, grip neyse de, ya diğerlerii?
  7. başıma bela olan virüs.