• youreads puanı (4.00)


  1. ak partinin referandum evet reklamı.

    aslında yapanın ellerine sağlık gerçekten bence çok güzel olmuş ama güzel olan sadece reklamın konsepti ve içerik düzenlemesi o sonda çıkan şahsiyet önce çıkan tarihe yön veren liderlerin yanında yer aldığı için şükredeceğine onları gölge de bırakmaya çalışmış. ayrıca mustafa kemal atatürk'ün söylediği ve kullandığınız o sözle size oy veren okumaktan aciz çomarları kandırırsınız sadece, bizler anladık amacınızı.

    bu ülkeyi mustafa kemal atatürk kurtarmıştır o sözü sadece mütevaziliğinden kullanmıştır, sağa sola çekmeye çalışmayın boş yere.

    daha referandum adayları belli olmadan, istifa etmeden adaylığını açıklamadan bağımsız olma yemini etmiş birisinin de reklamda kullanılması ve açıkca yeminine ihanet etmesi yürürlükte ki anayasayı ihlal değil midir? ( gerçi anayasa mahkemesini tanımayan birisi o aynı zaman da).
  2. adamların sloganı gerçekten doğru yalnız. bu zamana kadar ne yaptıklarını iyi anlatmışlar. daha önce görmediğimiz duymadığımız aklımıza hayalimize gelmeyecek şeylere cüret ettiler. hep artık daha fazlası olamaz dedik her seferinde daha fazlasına cüret ettiler ve kazandılar. şimdi daha da cüretkarlar. muhalefet bu referandumdan olumlu sonuç almak istiyorsa onlardan çok daha fazla cüretkar, atak ve yaratıcı olmak zorunda.
  3. tarafsızlık yemini etmiş bir zatı oynattıkları akp'nin reklam filmidir

    daha önce de yazdım benzer bir şeyi yine yazayım. şimdi arkadaşlar meclisteki partileri konuşursak kim hayır diyor;

    chp; bu reklam filmiyle seçmeninde yaprak kıpırdar mı, #hayır
    hdp; sümme haşa, #hayır
    mhp; mhp gibi aykırı ses çıkarmanın vatana ihanet sayıldığı gruplarda, iktidardan ve partiilerinden bunca teşvik edici milliyetçi çıkışa rağmen mevcut durumda ses çıkarabilmiş, #hayır diyebilmiş kişiyi reklam falan durdurmaz. bu insanlar şuanda partilerinin işgal edildiğini düşünüyorlar ama devlet bey'i de yıllardır o koltukta oturttukları için bişey diyemiyorlar

    akp; şimdi bu cenah en güçlü propogandaya maruz bırakılan kitle. binlerce yalanla sabah akşam dolduruluyor. son anketlere göre akp seçmeninin %35'i hayır diyor, bana da abartılı bir rakam gibi geldi. herneyse şimdi bunca propoganda, akraba baskısı, vatan hainliği tehdidine rağmen hayır diyebilmiş bir akp'li bu reklamdan etkilenir mi? #hayır bence.

    şuanda akp iktidarda olmasa, hiç 15 yıl geçmese, bu zulüm imparatorluğu yaşanmamış olsa evet bu reklam çok iyi tutar, rahat bir ortamda hamaset ve din goygoyu iş yapar , ama bugün hayır diyebilmiş kişiye bu goygoyların hiçbiri işlemez, çünkü düşünmeden hayır diyemez, birileri evet diyor diye hayır diyemez, düşünmek zorunda. e düşünen de artık biliyor ki bunların toplamı oligarşik ranttır. memleketmiş, müslümanlıkmış, vatanmış, milletmiş bunları bin defa söyleseler de işleyeceğini sanmıyorum artık.

    edit: imla
  4. yapımcıları trt 1 dizi ekibi olsa gerek. hürrem'le yıldızı parlayan dizi tufanı diriliş ertuğrul vb ile devam edip yoğun rating alıyor olmaları bu reklam filmini de populer yapacaktır. beğenen beğenmeyen olsa da adından söz ettirmeye başlamış. benim dikkatimi çeken mustafa kemal atatürk'ün adından söz etmiş olmaları değil sanki miadı dolmuş bir türkiye cumhuriyeti'ne vurgu yaparak o devir kapandı biz devralıyoruz şeklinde. iyide mevcut cumhuriyet ne dışardan bir savaş kaybetti, ne sınırlarında bir oynama var. 15 temmuz'u kurtuluş savaşı ile bir tutma sevdasına değinmiyorum bile küllerinden doğmuş bir millet var, sadece benim değil hepimizin atası değil mi ölenler? o savaşların hiç bir zaman unutulmaması her yurttaşın bir yerde görevi olmalı. "maddiyat önemli değil iman" gibi süslü sözler tebessüm oluşturdu. bence bayrak'a yükselme filmi çok daha başarılıydı.