1. milliyetçilerin bakteri gibi çoğaldığı vakitte bunu başlık olarak açmam gerektiğini düşündüren söz.

    madem hdp ile pkk yı bir tutuyorsunuz o zaman bitsin bu çatışmalar da kürdistan kurulsun ! bin yıldır aynı bölgede yaşayan insanların verdiği oyların bulunduğu bölgeden, hdp oyunun %60 ın altına düşmediği bir bölgeden bahsediyoruz.

    diyarbakırda %82 alan bir parti bölücü olmak ile suçlanıyor. %82 dile kolay. her 10 kişiden 8i bölücü olan bir partiye destek vermekle suçlanıyor. e demezler mi adama madem böyle düşünüyorsun neden kürdistanın kurulmasına karşısın? ya da her 10 kişiden 8 inin bölünme istediği coğrafyayı nasıl elinde tutabilirsin? hakkın var mıdır? bu ülke kimin ülkesi? o topraklar kimin toprağı? devlet dediğimiz kavram ne? bunları iyice bir sorgulamak geliyor.

    ayrıca; hdp'nin bir grup toplantısını, bir basın açıklamasını bir konuşmasını dinlememiş, akit ensonhaber benzeri akp şakşakçısı kanalların kuşa çevirdiği videolar ile milliyetçilik masturbasyon yapan kişilerin de anlayamayacağı sözdür.

    hdpyi anlamak için hdk yı bilmeniz gerekir, şeriatçısından laikine en geniş yelpazede adayları bulunan tek parti hdpdir.
    engel
  2. hdp, kürdistan kurulsun diyor ise pkk'yla eşittir şeklinde karşılık verilecek olandır. çünkü kendisi resmi bir siyasi partidir. kanunlara ve anayasaya tabidir. anayasada hüküm açıktır: "devletin bölünmez bütünlüğü".
  3. açıkçası karşı çıkıyorum bu ülkede alevisi sunnisi lazi cerkezi birçok insan yaşıyor kürtlerin yapmakta olduğu eylem yıllar öncesi sirplarin isyanını hatırlatıyor bana ve zerre güvenmiyorum hele ki ıstanbul da isid densede ellerinde hdp bayrağı ile gezen kansizlarin resimleri verilmisken siz çocuk mu kandiriyorsunuz bu vatanda kürt diye doğulu diye bir ayrım olmadı ayrımı yapan sizsiniz yok kendi dilimiz kendi bayrağımız bu vatanda size ekmek yok kardeşim gidin suriye de kurun sözde devletinizi !!!!
    belit
  4. yanlış denklem. böyle bir eşitlik yok. hdp kendisine olan teveccühü iyi kullanamadı. aslında hdp kapana kıstırıldı. çünkü kürt hareketinin legal temsilcisiydi ama hamisi değildi. onları bu noktalara taşıyan askeri kanada sırtını dönemedi. ayrıca bölgedeki yerel yönetimler de saçmaladı. yahu hendek kazmak ne? karşında bir ülkenin düzenli ordusu var. ayrıca sana verilen oylar birleştir diye verildi böl diye değil. yanlış anlaşılmasın. eğer bu iki halkın birlikte yaşama şansı kalmadı ise, yapılacak bir referandumda ayrılık isteyecek türkler de olacaktır. bu da normal. normal olmayan, kürtlerin hala aynı tuzağa düşmeleri. siyasi iktidar sizi kullanıyor ve kandırıyor. hak ararken haksız duruma düşüyorsunuz. mekaplılar'dan size fayda gelmez.
  5. meali doğu sadece bizim, batı hepimizin olsun olan kürtçü mottosu.
  6. bu ülkede ayrımın olmadığını öğrenmiş oldum. bu kadar gözü kulağı kapalı solucanlardan oluşmakca caaanım türkiye.

    bu önermenin içinde yeni ülke kurmanın özlemi yok. hdp ile pkk bir tutulamaz, hdp ülke bütünlüğünü savunan bir partidir. bunu savunmayan bir kaç vekili vardır. bunun da sebebi hdpnin hdk dan oluşmasıdır diyorum. bu önerme de buna vurgu yapar.

    ayrıca geniş yelpazedeki adayların tek partide tutunabilmesi erdemdir. bir ülkeyi koalisyonun yönetmesi de erdemdir. farklı düşüncelerin anlaşması erdemdir.

    fakaat tek adam rejimi, sadece el kaldırmaya yarayan milletvekillerle dolu partilerin yaptığı erdemlilik değildir.

    bazılarının işine gelince anayasa ve kanun aşkı doğuyor. cumhur başkanına da söylesenize bunu sayın user.

    düşünemeyenlerin düşünmesini sağlayamayan önermedir.
    engel
  7. ideolojinizi gördükçe kendime kızıyorum belkide biz sustugumuz için tepemize bindiniz siz hiçbirşeyi haketmiyorsunuz kanla terörle haklar elde etmeye çalışan bir zihniyet ona yandaş iktidar varken bizler kendi kendimizi yiyip bitiricez . umarım gelecekte hiçbiriniz kalmazsınız çünkü yeni nesil sizin gibi düşüncelerden çok uzak olucak buna inanıyorum bizler (bkz: mustafa kemal atatürk) izinden gidiyoruz inşallah güzel günleri de gorucez
    belit
  8. bakın bu istek, yani bölünme isteği böyle dile getirilebilir. buna hiç bir itirazım yok. örneğin ispanya'da bask bölgesi ve halkı da bu isteğini dile getiriyor. eyvallah, ifade özgürlüğü tam olarak budur. ve bunun için siyasi olarak çaba gösterilmesine de hiç ama hiç bir itirazım yok. diyarbakır'ın %80i ayrı bir devlet mi istiyor? isteyebilir eyvallah. bunun için demokratik kanallardan mücadele de gösterilebilir. buna da eyvallah. yine aynı örneği vereceğim bask bölgesinde de aynı konu tartışılıyor. ama gelin görün ki ülkemizde bu iş böyle yürümüyor.

    peki nasıl yürüyor ?

    asker-sivil öldürülerek, bebeklerin bedenleri parçalanarak, 10-12 yaşındaki kürt çocukları dağa kaçırılıp tecavüz edilerek, oy vermeleri için kürt halkı tehdit edilerek hatta öldürülerek.

    şimdi güzel kardeşim orada bir duracaksın. sen hdp olarak yasal zeminde kurulmuş, siyasi bir mücadele veren parti olarak mı tanımlıyorsun kendini ? eyvallah. o zaman kaypaklık yapmayacak, silahı, şiddeti kanı desteklemeyecek, kürt halkını bir grup uyuşturucu kaçakçısı tecavüzcüye mahkum etmeyeceksin. sırtını terör örgütüne dayamayacaksın. tam tersine göğsünü siper edeceksin. var mı o g.t ? yok. o zaman önce kendi tanımını iyi yapacaksın. sen 30 kişiyi kadın çocuk demeden bombayla paramparça eden teröristin taziyesine gidiyorsan , kusura bakma ama tabi ki herkesin gözünde pkk denen it sürüsünden bir farkın kalmaz. o zaman sana terörist diye bağırırsa vatandaş , ama ne alakası var falan demeyeceksin. dik duracaksın ya bu kadar basit. omurgan olacak biraz. teröristsen de çıkıp evet teröristim diyeceksin. yok ben silaha karşıyım, ama pkk da şöyle iyi bir örgüt, bombayı kınıyorum ama bombacı için de çok üzgünüm dersen, kusura bakma da dünyanın hiç bir yerinde adam yerine koyulmazsın.

    belki bask halkı demokratik mücadele ile ispanyadan kopar kendi devletini kurar, olabilir... ama sen bebek öldürerek, öldürene destek çıkarak devlet mevlet kuramazsın arkadaş bu topraklarda. önce "insan" olmayı öğreneceksin. insan doğmak demiyorum bak, kazara insan doğmuşsun. ama insan olmak farklı bir şey.


    edit : bir de milliyetçi, ırkçı, faşist falan diye yükleniyorsunuz ya önünüze gelene, allah aşkına fransa'ya gidin de son olayda öldürülen ışidli terörist adına bi taziye çadırı açın bakalım ne oluyor. kafanızdaki faşist tanımının güncellenmeye ihtiyacı var , belli.
  9. zeki çıbanları görmemizi sağlamış başlık. hdp=pkk önermesini alıp nerelere çekmişsin. ah ah. akp başka bir şeydir mesela. %50 ona oy verenler ise başka. ama bu akp'nin yaptıklarının sonuçlarını, eksi yönlerini değiştirmemektedir. örneğin akp hırsız diyen insanları düşünün. akp=hırsız demiş olsunlar. bu %50'nin hırsız olduğu anlamına gelmez. peki %50 hırsıza eşit değilse, bu %50'nin oy verdiği parti de o zaman tartışmasız bir şekilde hırsız olmaz demeye getiriyorsun ki o zaman hiçbir partiye laf edilemez. milliyetçilerin çoğalmasından korkmayınız. bu kendini zeki sanan, kendini zeki hissetmek isteyen ama maalesef gerçekleri göremeyen insanların çoğalmasından korkunuz. bir tutarlılığınız olsun. mhp'ye ırkçı der, hdp'liye demez. ne güzel dünya.
    her parti gibi hdp'de oyunu toplarken gerekiyorsa tatlı dilini kullanmaktadır. diğer partilerden farklı olarak kendisine oy verilmesini de zorlamaktadır. madem sandığın kadar o bölgenin kurtarıcısı öncelikle sahip oldukları belediyenin önünde çocukları(5-8 yaş) kandile kaçırılan kürt analarının eylemlerine izin verselerdi. o çocukları kandilden getirselerdi. alırlar oyu ama bildiklerini okurlar.
    son olarak belirtmek gerekir ki, elbette o bölgenin halkı ayrılmak istemiyor. ama bu tüm anlattıklarım doğrultusunda hdp'nin pkk uzantısı olarak istemediği anlamına gelmiyor. bu ayrılma meselesi oy gibi bir şey değil. bu konuda kimseyi ikna edemezsin. kendi kendine ikna olmalıdır. halk istemedikçe de hdp ve pkk anca halkın kıvama geleceği ortamı yaratmaya çalışabilirler, başka yapabilecekleri bir şey yok. bir de neymiş, her kesimden hdp'li varmış. herkesimden zeka çıbanları çıkıyor engelleyemezsin.