1. blizzard tarafından geliştirilmiş ücretsiz gibi görünen tahsil kart oyunudur(*:collectible card game)(*:ccg). ücretsiz olmasından anlamanız gereken şudur: oyunu indirip oynamak ücretsizdir. ama para vermeden çok da bir şey yapamazsınız kısa vadede. yapabilseniz dahi uzun süreler oynamanız gerekir (veya çok yetenekli olmanız lazım).

    oyunda amacınız warcraft evreninden seçilmiş karakterler ve büyülerle 30 kartlık desteler hazırlayıp düellolar yapmak. 9 tane sınıf var (warrior, mage, warlock... gibi). bu sınıfların her biri kendine has kartlara(*:class cards) ve yine kendilerine has bir adet özel güce sahip(*:hero spell). bunun yanında her sınıfın ortak kullanabildiği kartlar da mevcut.

    mobile uyumlu sürümleri de olduğundan her yerde her şekilde oynanabiliyor. gün içinde oynamak için çerez oyun arayanların imdadına yetişen cinstendir. bir diğeri için (bkz: heroes of the storm)
  2. elli iki level mage ile oldukça ezik kaldığım blizzard oyunu. kendimce türlü decks denemeleri yapmış olsam da rank 17. geçilemiyor efendim. oyun planım, leper gnome,mana wyrm,unstable portal,snowchugger gibi düşük mana gerektiren kartlar ile oyuna hızlı başlamak, mümkün olursa şayet mirror image ve + spell kartlarla desteklemek, fireball ile son vuruşu yapmak. flamestrike ya da dr.boom sahibi değilim ama mage ile mücadele etmekte ısrarlıyım ve önerilere açığım,imdadıma yetişin lütfen.
  3. bahsi geçtiği üzere belli bir rankı geçememe sıkıntısından bende müzdarip idim. geniş kart listesine sahip olmanın yanı sıra, güncel deck trendlerini iyi takip etmeniz gerekiyor rank atlamak için. mesela bir sıralar çok hype olan grim patron combolarını artık görmek mümkün değil, ve kendi decklerinizi güncel tutmadığınız sürece rank atlamanız bir yerden sonra çok zorlaşıyor. yeni kartlar çıkartıldıkça daha ilginç kombolar, daha farklı sinerjiler ortaya çıkıyor. deck yaparkende kendi deckinizin karşınıza gelebilicek olası (şu an trend olan deckler) deckler karşısında nasıl ilerleyebileceğini düşünerek oluşturun.
  4. yeni başlayanlar için giderek zorlayıcı olan bir oyun çünkü sürekli yeni kartlar ve maceralar çıkıyor haliyle bunlara sıfırdan başlayan birinin yetişmesi para yatırmadan çok zor.
    para vermeden pack açabilmek için ya 100 gold verip pack alacaksınız ya da 150 golda arena oynayacak. bir de her tavern brawlda ilk win bedava 1 classic pack verir bunu da kaçırmayın.
    altını verimli kullanmak çok önemli o yüzden benim tavsiyem pack almak yerine arena oynamak. zaten 2 3 win alsan bile verdiğin golda değer reward alıyorsun. 700 altın biriktikçe de oyundaki maceraları yapmak en mantıklısı çünkü 700 golda alınabilecek en iyi kartlar maceralardan gelenler. standardın gelmesiyle naxx kalkacagı için diğerlerinden başlayın.

    bu arada ucuz deckler ile de yüksek ranklara çıkmak mümkün. 2 ay önce sadece face hunter (mad scientist bile yok ) ve zoo warlock ile legend oldum. ama bence arena biraz tecrübe kazandıkça daha zevkli ve adil bir ortam.
  5. şans faktörü benim gibi bir strateji aşığı için gereğinden fazla yüksek olduğu için bir süre oynayıp bıraktım. ücretsiz gibi gözüküp, ya para ver ya köle ol mantığıyla çalışması da ayrıca soğutmuştur.
  6. artık oynamaktan çok twitch yayınlarını izlemeyi tercih ettiğim kart oyunu. kafamda 5 tur sonrasını hesaplıyorum, onlarca senaryo çeviriyorum ama sonunda her şey şansa kalıyor. 'never lucky' diye ağlayanları izlemek daha çok hoşuma gidiyor. arada girip arena oynuyorum o da şans rastgele kart veriyor, rakibin 3 legendary ardına ardına koyarken izliyorsun sadece. bir de battle.net hesap satışı yapılıyor mu, yasaksa yakalanma oranı yüksek mi deneyenler varsa bir dinlemek isterim.
    nane
  7. yaklaşık 1,5 aydır oynadığım oyun. boş zamanlarımda kafa dağıtmak için oynarım diye başladım lakin o iş hiç öle olmadı. oyunun beni içine çekmesi ile bağımlısı oldum. kendimi iyi bi oyuncu olarak görmesemde bence oyun p2w sayılmaz. ayrıca yeni gelecek standart modla yeni oyuncular daha kolay adepte olabilir.
    gfy
  8. gün itibariyle standart ve wild modları gelmiş, büyük değişiklik almış oyundur.

    yeni oyun modları hakkında aklınıza takılmış olabilecek tüm soruları cevaplıyor ve üstüne bir de 50 tane pack açıyorum. sabahın köründe çekmek için baya uğraştım emek verdim. izlerseniz çok mutlu olurum.

    https://www.youtube.com/watch?v=QLILBHxN9bo&feature=share
  9. sözlükte satranç gibi karşılaşmalarının yapılacağı günü merakla beklediğim oyun.
    hiciv
  10. https://www.youtube.com/watch?v=Rc-PasjTk8A

    bütün şanssızlığıma ve karşıdaki uyuz mage'in bütün şansına rağmen güzel aldığım bir brawl konsepti gelmiş oyun. yine bu haftanın konseptini oynuyorum, önce şanssızlığıma küfrediyorum tabii.

    gün içinde açtığım 51. packi de görebilirsiniz videoda. şans akıyor maş. şanş.