1. asıl adı hedwig eva maria kiesler olan güzel oyuncu, 2. dünya savaşı döneminde beyazperdenin güzel ve seksi perisi olarak bilinir.
    ailesi onu mandl isimli bir silah imalatçısıyla evlendirmiş, herşeye sahip olmasına rağmen evliliği eşinden kaçmaya çalışmakla geçmiş, başarılı kaçışının ardından londra'ya geri dönmüş.

    lamarr’ın inanılmaz icadına gelelim. kendisi bir oyuncu olmanın yanı sıra aynı zamanda bir mucitti. besteci ve mucit olan george antheil ile birlikte yayılma spektrumunun radyo güdümlü torpidolarda kullanılabilmesi amacıyla frekans atlamalı yayılma spektrumunu icat ederek, abd'de patentini aldılar.
    abd donanması 1960'lara kadar bu teknoljiyi benimsemedi ancak günümüzde bu teknolojinin çalışma prensipleri wi-fi, cdma ve bluetooth teknolojilerine dahil edilmiştir. ayrıca bu çalışması nedeniyle 2014 yılında abd'nin virginia eyaletinde bulunan alexandria şehrindeki ünlü ulusal mucitler salonu'nda yer verilerek onurlandırılmıştır.
  2. bugun bluetooth, codfm, ve wi-fi gibi teknolojilerin temelinde yer alan fhss fikrinin patentini almis (george antheil ile beraber) avusturya asilli matematikci... oyle ki bildigimiz wilan bile, 1998 yilinda patentin %49'unu dogrudan kendisinden satin almis...