1. benim bu. yanlış gördüğüm her şeyi eleştiririm. fakat en çok da kendimi eleştiririm.

    bu tutumuma karşı en çok gelen tepki: " yahu x'in hiç mi iyi özelliği yok?" oluyor. tabi ki herkesin ve her şeyin iyi özellikleri vardır. fakat onlar zaten olması gerekenler. insanlar görevlerini yapıyor diye övülmeye layık olduğunu düşünmesi aptalcadir. ben sadece daha iyisi için savaşıyorum.
  2. yorar bunlar insani. boyle bir arkadasimin en hararetli costugu zamanlarda 2 sene araya mesafe koymuslugum var. sonra yavastan bi yanasayim dedim iyi insan cunku kafa falan, zor zamanlar da paylastik ettik, dost mertebesine yakin yani, gitti baska sehre yerlesti. simdi yılda bir bazen 2 yilda bir gorusebiliyoruz, ama boylesi daha tatli oldu. hasret gidermekten elestri duymaya firsat olmuyor. ama 2. gun de gorussek muhtemelen baslar eski tas eski hamam.
  3. öncelikle bir noktaya değinmek istiyorum; ister istemez bir şekilde günlük yaşamda yaptığımız davranıştır eleştirmek. bu konuda önemli bir hususun olduğunu düşünüyorum; eleştirinin dozajı. bu yüzden eleştiri var, eleştiri var. sen kendini görmeden doğruluk teraziliği yapıyorsan senin eleştirme hakkın yoktur. eğer ki önce kendine çuvaldızı batırıp kendini düzeltiriyorsan sonra git usturubunla eleştir.

    şimdi gelelim her şeyi eleştirebilme konusuna, bu konuda şöyle bir nokta var; her şeyi eleştirebilen insan aşmış insandır, kendisi mükemmel olmalı ki bu kadar eleştiri skalası olsun. böyle bir durum içinde olacak kadar aşmış birileri olmadığına göre her şeyi eleştirme hakkını kendinde gören insan anca yerinde sayacaktır, bir tık ilerleyemeyecektir; hayatında ilerleyen tek unsur da yaşı olacaktır, onu da iş işten geçtikten sonra görecektir, farkına varırsa tabi.
  4. her şey le ilgili mi de her şeyi eleştiriyor? boş iş boş laf
  5. bir şeyi de bilme arkadaş. (bkz: her şeyden anlayan adam) . haydi her şeyi bildin, bir şeyin de en doğrusunu sen bilme! her şeyden anlayacak, her şeyden haberi olacak, ama en doğrusunu da kendi bilecek.

    doktorun tanısını eleştirir, komşunun karısını eleştirir.
    çiftcinin danasını, yumurtanın sarısını, çiçeğin goncasını, korsanın kancasını eleştirir.
    geminin direğini, gemicinin küreğini, otobüsün tekerini, kamyonun damperini eleştirir.
    telefonun belleğini, monitörün pikselini, hücrenin çekirdeğini, endoplazmik retikulumunu eleştirir.

    her bir şeyde fikri var, en iyi o biliyor.
    klavyenin tuşlarını, napolyon'un atlarını, nasa'nın roketini eleştirir.
    bir şeyi de bilme be arkadaş, bir şeyden de haberin olmasın...