1. kör muhalefet yapan bireylerin kendi başarısızlıklarını örtmeleri için kullandıkları en iyi bahanedir. akp' nin eleştirilecek bin tane yanı var ise bunların sebebi de karşılarında adam akıllı bir muhalefet olmamasıdır. muhalefet partilerinin tek politikası sorgusuz sualsiz ve en ufak bir öneri sunmadan akp politikalarının tam tersi olduğu sürece, bu devran ne yazık ki böyle dönecektir.
    eleştiri kaliteyi getirir ancak sağlıksız bir muhalefet muhalif olan partiye kalıcılık sağlar. unutulmamalıdır ki;
    "başarısız insanlar gerilimi, başarılı insanlar geleceği yönetir."
  2. Siyasi sorumluluk gereği yapılması doğru olandır.

    Sen her yaptığın icraatı, yolu, açılışını yaptığın dükkanı bunlar bizim icraatlarımızdır diyerek, her şeyi biz yaptık diye gururla sunarken olumsuzlukla karşılaşınca ama öyle değil, tek biz mi suçluyuz diyemezsin.

    Ben bir vatandaş olarak muhalefetin neyi nasıl yapabildiğiyle ülke gidişatını değerlendiremem, olumlu ya da olumsuz yaptıklarıyla iktidar sahiplerini, hükümeti bilirim. Polemik başlığı.

    Bırakıp kaçıyorum.
    ozee
  3. çok doğal, gerekli tespit
  4. her şeyin sorumlusunun akp olması nedeniyle oluşan durumdur.
  5. at gözlüğü olmayan insanların gayet net şekilde görebildiği gerçeklerdir.
  6. yetkisiz sorumluluk, sorumluluksuz yetki olmayacağını bilen insan tavrıdır.

    eğer birine yetki veriyorsanız, aynı zamanda bu yetkinin kullanımından kaynaklı sorumluluk da verirsiniz.

    örneğin, mit müsteşarını ben atıyorsam, tüm ekibi belirleme hakkı bana veriliyorsa, tüm icraatlarından ben sorumlu olurum. bu her tür yetki devri için geçerlidir.

    dolayısıyla ülkenin gidişatından, ülkede olan bitenden hükümet sorumlu olur. bunun sebebi, ülkede yetkilerin hükümette toplanmış olmasındandır.

    beğenmeyen yetkiye talip olmaz.
  7. normal olandır.

    ülkeyi 14 senedir resmen çöplüğe döndüren ben veya kasap mehmet olmadığına göre hükümette görmem normaldir.

    (bkz: mühür kimdeyse süleyman odur)
  8. sorumlu biziz!
    yapılan ilk yanlışta sesimizi çıkarabilseydik bugün böyle olmayacaktı. muhalefet bunu asla başaramaz, bunu sadece halk başarabilir.
  9. herşeyin sorumlusu aslında freddy. 14 yıldır ülkeyi yöneten akp değildir. ihtimal bile yok. hülooog!!!!
  10. bu ve benzeri soylemler akplilerin bilinc altinda yatan ama en azindan simdilik dogrudan soylemek istemedikleri bir dusuncenin disa vurumu:

    akp ve akpliler istiyor ki hic muhalefet olmasin. hic muhalefet partisi, hic muhalif gazeteci, yazar, partili olmasin, akp sonsuza dek hukumette kalsin ve en muhim meseleler dahil hic bir sey icin hesap vermesin. sokakta, sozlukte filan kimse lafini bile etmesin.

    kor muhalefetmis bi de. el insaf.