• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (4.00)
Yazar Metin Uca
her tuzluğum var diyene hıyarla yetişemedim - metin uca
"beni ressam yapmadınız, başınıza neler geldi. bırakın yazsın arkadaş"
adolf hitler

"`daha önce yazdı da okumadık mı` desem, kötü kelime oyunu olur. okumakla gözüm aşınmadı."
süleyman demirel

"bak yine haddini aşmış. bu yüzden ab`ye tarif vermezlerse, sorarım ben bu metin`e"
bushbakan rte

"bu kitap benim için e=mn2`nin yarısı."
albert einstein

"yazılanlar bana biraz hizipçi geldi."
deniz baykal

"zekâma en uygun kitaptı."
george w. bush

"metin uca da bizim kedimizdir. ben bitirmeden kimse kitabı bitirmez."
ibrahim tatlıses
çok önemli not: bu kitaptan alıp yedi arkadaşına armağan edenin bütün işleri açıldı. ama almayıp burun kıvıranın da başına gelmedik kalmadı. bizden söylemesi. (tanıtım bülteninden)


  1. her sayfasında bir Metin Uca esprisi görmek mümkün. Mesela iç kapakta kendi adımızı yazmamız için bırakılmış boşluğun altına imza atmış. Altında "imza günüme gelemeyenler için dev hizmetimdir" yazılı. Yine öykülerden biri içeriğe gönderme olarak ters basılmış. Ne bileyim, çok biliyorsanız kendiniz yazın dercesine, birkaç sayfa kendi yazarlık denememiz için boş bırakılmış falan. Ancak hikâyelerin içeriğine gelince, maalesef kötü bir Aziz Nesin taklidi olmaktan öte geçememiş.

    Yine de haksızlık etmek istemem. Bir kere iyi bir Aziz Nesin taklidi yapmak pek kolay bir iş değil. E sonra mizah eskiyen bir şey. Bu kitap yazılalı üzerinden 10 sene geçmiş. Tadını yitirmesi normal.

    Hikâyeler, Metin Uca'nın kendine has, haber sunarken kullandığı, bol bol laf kalabalığı içeren kinayeli vecizeler ile yazılmış. Dinleti esnasında her ne kadar kulağa hoş gelse de okurken çekilir çile değil.
    vega