1. öncelikle bir sakinleşin kendinize gelin, sol frame yerinde durmuyor, kimsenin okuyup oyladığını sanmıyorum herkes sadece yazıyor. ''bunlara alışık değiliz biz'' geyiği yapmak istemiyorum ama yazılanı bir okuyun, oylayın ama sakince yapın, şimdi ellerinizi klavyeden uzaklaştırın, tamam insanları bilinçlendirmek istiyorsunuz anlıyorum ama bu bir anda olmaz.

    edit: umarım bu başlıkta 2 saniyede aşağı inmez
  2. "insanları bilinçlendirmek istiyorsunuz anlıyorum ama bu bir anda olmaz."

    kesinlike katıldığım farkındalık olması açısından desteklediğim başlık.
  3. başka beklentiler içerisine mi girilmeliydi diye düşündürmüştür. amacı doğrultusunda entry girme, bilgi paylaşımı olan bir mecrada başka ne yapılabilir?
  4. olması gereken olaydır. ne yapacağız, oturup izleyecek miyiz? ilginç tepki.
    psk34
  5. sevinilmesi gerekirken çekingen davranılması enteresan olan durum. aynı yazıları okumak için insanların buraya geleceğini mi düşündü acaba arkadaş? bu platformların en önemli özelliği güncel bilgiye ve yoruma ulaşmaktır. çöplüğe dönmesin ama daha yoğun bi şekilde girdi yazılmalı.
  6. gelisme asamasinda olan bir site icin olumludur.(bkz: nolacagidi)
  7. başlığa uygun entry girilmesinde sakınca olmayan durumdur.kütür kütür tarafını bilemeyceğim.
  8. genelde başlığı açan arkadaşa katılmamış insanlar, ancak ben destekliyorum.

    son yıllarda yeterince tüketim toplumu olduk, bunun yansımalarını her yerde görmek mümkün. bu alanlardan biri de kültürel tüketim bence. yani herşeyi tüketmenin yanına entelektüelite ve kültürü de ekledik. hatta o dereceye vardı ki kitabı okumaktan çok hakkında yorum yapmak daha önemli hale geldi.

    dolayısıyla başlığa destek veriyorum. beğendiğin entryde geçen filmi izle, kitabı oku sen de bir şeyler söyle üzerine. dikey ile yatayı beraber yapmak önemli bence. yani ne kadar çok şey bildiğin kadar bildiğin şeyleri ne kadar bildiğin, nasıl bildiğin de önemli.

    buradan kimse yorum yapmasın manası çıkmamalı ama bunun da bir ölçüsü olmalı. tamam kurallara göre günde yüzlerce yorum yapma serbestiyetin var ama bu teamül olmamalı, bunlar için de farklı mecralar var zira.
  9. sitenin şu aşamasında siteyi aktif gösterecek, fakat moderatörlerin işini denetleme açısından zorlaştıracak eylemdir. varsın zorlaşsın büyüsün bu site küçük kalmayı hak etmiyor ; bir sözlükten fazlası!
    (bkz: klişe)
    mert
  10. 'bilmem ne' sözlüğüne,tepki gösterebilmek için bir 'öç alma' durumu yarattı,sanırım (bkz: youser) larda.

    gerçek ve nitelikli bir sözlük yaratma çabasında ki (bkz: kulağı kesik) yazarların,öğütlerini dinlememiz de yarar var,gibi.

    'bilmem ne' sözlüğüne karşı direnişte olan herkesi,ayakta alkışlıyorum.

    söz hakkı verilmeyen topluluk,kitlesel tepkide birleşmeyi bilirse;oluşturduğu diğer azınlık kitle,nitelikli bilginin öncüsü olmasını bilir.

    her şey,zamanla oturacak gibi.