1. blizzardın şu anda beta'da olan mobası. dota'ya göre daha çerezlik, takım oyunu daha önde ve görevleri yapmak mühim. yoksa yenmek imkansıza yakın.
  2. blizzard'ın şuan kapalı betada olan mobası. çok eğlencelidir. arkadaşlarınızla oynadığınız zaman hemen hemen her maçı kazanabilirsiniz. tabii matchmaking sistemine de bağlı biraz oyun. objectiveleri kesinlikle yapmak zorundasınız.

    oyunun kendi içinde bir rank sistemi var fakat high mmr'a sahip oyuncuların kullandığı site şudur: https://www.hotslogs.com/
  3. moba tarzında olmasına rağmen dota oyuncuları için daha çok fun map havasında gelecek bir oyundur. uzun yıllar dota oynayan biri olarak hots da farklı olan şeylere değinecek olursam
    günlük görevler ile altın kazanarak hero, mount, skin tarzı bir çok öğe alabiliyoruz -hesaba para yükleyerekte satın alabiliyoruz lanet olası paranın satın olamayacağı hiç bir şey yok tabi ama fiyatlar bence baya bir kallavi-
    bunun haricinde her hafta yeni rotasyonla bize belirli sayıda hero verilmekte aralarından istediğimizi alıp oynamakta ise serbestiz.
    her hero 10. seviyeye gelebilmekte bu ilerlemede ilk 4. seviye de tüm yetenekleri açılırken ilerleyen seviyelerde profil resmi, mount vs. özellikler açılmaktadır. aslında oyunun iyi olduğu yerlerden birisi de bu, oynadığımız heroyla ilerledikçe oyun stilimizi de kendisiyle pekiştiriyoruz.

    oyunun farklı olduğu yerlerden biride kuleler de cephane sisteminin olması belli bir atıştan sonra kulelerin cephane tükeniyor ve bir zaman sonra tekrardan dolarak aktif hale geliyorlar.
    support olarak bi sınıf hots da mevcut ve bence olmazsa olmazlardan genellikle oyun mass combat olarak geçtiği için supportlar oyunun her anın da iş yapabilecek kapasitedeler.

    alpha zamanında çok oynamıştım daha sonrasın da oyuna bakmaya pek vaktim olmadı. baya bir değişiklik gelmiş olabilir işin özü blizzardın karakter havuzunu anlatmaya gerek yok benim nezdim de oyunu en cazip kılan özelliklerden biri de budur ve ayrıca yıllardır kaybolup gittiğimiz blizzardın eşsiz dünyalarında -diablo, wow, warcraft, starcraft- her biri ayrı geçmişi olan karakterleri yönetmek .her mobanın can alıcı noktası kesinlikle takım oyunudur arkadaşlarınızla oynayarak eğlencenizi dörde katlayabilirsiniz.
    an itibariyle 4 adet beta keyim mevcuttur. isteyen arkadaşlara gönderilir.
  4. hero almak için gereken oyun parasının çok zor kazanılması ve blizzard'ın hitap ettiği oyuncu kitlesi dolayısıyla blizzard adına deli gibi para basacak oyundur. bassın tabi sonuçta bu adamlar da para kazanacaklar, fakat hero başına 10, 15 dolar nedir? riot games'e şampiyonlar çok pahalı diye söverken neleri gördük.

    yine de oynanışı zevklidir, birisi mesaj atacak olursa beraber oynayabiliriz. daha dün başladım biraz acemiyim gibi.
  5. çerez niyetine oynanabilecek bir oyun. istisnai durumlar dışın da karşılaşmalar maksimum yarım saat sürüyor. piyasa da çok fazla birbirine benzer moba olduğu için blizzard farklı bir konsept denemiş. takım bazlı lvl sistemi , değişen harita mekanikleri , item almayarak talent sistemi üzerinden karakteri şekillendirmek , her ne kadar alışıldık moba sistemi casualleşmiş gözükse de kendisine farklı bir tarz sağlamış. hero açma konusuna gelecek olursak çok pahalı amk. yeni ekledikleri hero için 15k gold istiyorlar , çoğu hero 5k ve üzeri. blizzard , blizzardlığını yapmış yine. paragöz köpek. yine de para harcamadan da gayet keyifle oynanabilecek bir oyun , girer bir iki maç atar çıkarsın. ayrıca youreads'te oynayan arkadaşlar varsa btag üzerinden birbirimizi ekleyerek arada oynayabiliriz.
  6. şimdi şöyle ki, yeni çıkan karakter pahalı, pahalı karakter güçlü.. dolayısıyla içten içe (tıpkı akranları gibi) pay2win dediğimiz oyunlardan.. paran varsa ne rahat.
  7. kesinlikle pay2win değildir. oyunda güzel bir denge söz konusu. yeni karaktere nasıl yaklaşacağını öğrenince karakterin hiçbir ekstra gücü kalmıyor.
    tek sıkıntısı competitive oyunlardaki sabit picklerin dışına çıkılamaması. (uther ,valla ,diablo , zagara ,tassadar vb.)
    bunun dışında her yönüyle güzel ve eylenceli bir mobadır