1. bamya çiçeğine denir. ancak ülkemizde yetişen bamyaların çiçeği çay olarak kullanılmamakta, ithal edilmektedir.

    iştah arttırıcı ve mide rahatlatıcıdır.
    soğuk algınlığı ve nezlede etkili, öksürükte balgam söktürücüdür. yüksek tansiyonu düşürür ve kalp çarpıntısına iyi gelir.

    önemli not: hafif laksatif (ishal yapıcı) etkisi olduğundan bir iki fincandan fazla tüketilmesi önerilmez.
  2. çoğu çaya kırmızı renk vermesi için katılır.
  3. konunun üstadı deanmoriarty daha güzel bir açıklama yapmış ^:benden önce yapmış bile :) ^ama ben kendisini oldukça seviyorum bu bitkinin. kışın sıcak çayı, yazın soğuk şerbeti. içine giren tarçın ve karanfil aromalarıyla mükemmel bir içeceğe dönüşüyor. vişnemsi bir tat ve görüntüsü var, aktarlarda bulunur, çok hoş bir kırmızı çiçektir. farklı renklere de sahip bu arada.

    peki faydaları ne olarak sıralanıyor derseniz de;

    * antioksidandır

    * kolesterolü düşürür

    * şişliği alır

    * sindirim sistemini çalıştırır

    * tansiyonu düşürür


    ... gibi.. tabi her bitki çayında olduğu gibi aşırıya kaçmamak ve olası yan etkilerini de göz önünde bulundurmak gerekiyor. bir de güvendiğiniz bir aktardan almak şart.
  4. ülkemizde çayı yapılmak yerine, genellikle belediyelerimizin vasıfsız peyzajcıları tarafından sürekli parklara bahçelere süs bitkisi diye ekilen, bir bitki..
    (bkz: ebegümecigiller) familyasındandır,
    mor, sarı, turuncu, kırmızı renkleri mevcuttur..
  5. kış çayı içeriğinin vazgeçilmezi. o soğuk görünümlü soluk beniz sarı renk çayını bir anda sıcacık kırmızıya çevirir tadını hafif mayhoş yaparak içimi kolaylaştırır.
  6. starbucks ürünlerini çok sevmesemde hibiscusu tavsiye ederim böyle buzlu sütsüz kahvesiz hoş bir yaz içeceği.
  7. hibiscus rosa-sisnensis olanları japon gülüdür. görüntüsüyle büyüler. yaprakları orta kalınlıkta canlı yeşildir. bazıları ağaç formuna kadar büyüyebilir. işte öylesi baharınıza renk katar. merak ettiyseniz buyrun hibiscus-rosa-sinensis