1. kırk yaşına gelmiş bir abiniz olarak merak ettiğim tavsiyeler. yirmi kadar şehirde beş ülkede yaşadım. hiç bu olayı anlayamadım. çok değer verdiğim kadınlar oldu çok arzuladığım kadınlar oldu. ama aşk tanımlarına bakınca karnımda hiç kelebekler uçmadı. hiç mantığımı kaybetmedim. hiç çok güzel bu ya ben onun için ölürüm demedim.

    gereğinden fazla kadınla muhatap oldum. zekisi salağı entelektüeli bilgesi malı. hiçbirine aşık olmadım. hiçbir kadın vazgeçilmez olmadı. ayrılınca üzüldüklerim oldu tabii. ama öyle abartılı değil ee napalım olmadı dedim bu kadar.
  2. olabildiğince az kişiyle münasebet kurun ki kalp kirden pastan sıyrılıp eş-ini tanıyabilsin.
  3. aynen devam. ne gerek var. bok gibi bi' şey.
  4. birini görünce heyecanlanıyosan, onla konuşmak için fırsat kollamaya başlamışsan bok iç.
    yok
  5. adam gibi sev. sevince takıntı yapıyosun. putlaştırma. yedekte 3-5 tane olsun. bak sen gece gündüz onu düşünüyosun o seni sallamıyor. git olum, git misal ağacı sev, gökyüzünü sev, ne bileyim, sümüklüböcek sev. yok sen kaşınıyosan, insan seveceksen 3-5 tane daha sev. bölüştür aralarında. birini sevince şirke giriyon kafana taş yağar bak. ağzına da sıçar o sevdiğin şahıs. yapma
    yok
  6. aşık olun.
  7. o sizi bulur.
  8. hiç aşık olmadım. hayatımda hiçbir şeyin eksik olduğunu hissetmedim. demek ki hayati önem taşıyan bir şey değilmiş. e ne gerek var o halde? etraftan gördüğüm kadarıyla çekilen acı alınan zevkten fazla. pragmatist bir yaklaşımla aşık olmaya gerek olmadığını söyleyebilirim. tabi bu çoğu zaman sizin elinizde olmuyor değil mi? o zaman aşık olmamak için tavsiyeler:

    -siz bulunmaz hint kumaşısınız, kendiniz için. bunun farkında olun ve daima kendinizi sevin.

    -mutlu olmak için kimseye ihtiyaç yok. beden ve ruh sağlığınız her zaman birinci planda olsun.

    -birisine bakınca kalbiniz güm güm atıyor mu? başka tarafa bakın. olabildiğince uzak durun.

    -gece aklınıza mı düştü? film açın, daha yakışıklı/güzel oyunculara odaklanın.

    -takıntı haline mi geliyor? kötü yönlerini ve kusurlarını bulun. bunlara odaklanın ve kendi kendinize daha iyilerine layık olduğunuzu sürekli tekrarlayın.

    -muhabbet kurun. konuştukça aslında kötü karakter özellikleri olduğunu anlayacaksınız. çatışan fikirleriniz üstüne konuşun. uyumsuz olduğunuzu kendinize hatırlatın.

    -sizi çok sevdiğini mi söylüyor? etrafınızda boşanmış çiftleri, ayrılan arkadaşlarınızı ve biten nice aşkları düşünün. evet hepsi bitiyor. hem de acı sonlarla.

    -aşk şiirleri dinlemeyin, romantik filmler izlemeyin ve melankolik aşk şarkılarından olabildiğince uzak durun.

    -her zaman mantığınızla hareket edin.

    eh aklıma gelenler bunlar. aşksız günler dilerim...

    2 yıl sonra gelen düzeltme: aşık oldum arkadaşlar olay böyle değilmiş demeyi o kadar çok isterdim ki ama... ulan yazı hala çok mantıklı geliyor nasıl eksilediniz bunu aklım almıyor
  9. aşık olmadığınız hiç aşık olmayacağınız anlamına gelmez , bırakın o aşık olunacak kişi sizi bulur zaten .
  10. önce sevişin.
    sevişmediğiniz insana aşık olmayın.
    yoksa herşey en baştan boka sarıyor.