1. acıtır.
  2. kimse hiç gelmeyeceğinden emin olduğu birini beklemez. geleceğine dair aptalca, kaynağı olmayan, manasız bir umut besler içinde. umudunu yitirmesi çok zordur o insanın, gözüne gözüne sokmanız gerekir artık gelenin o olmayacağını. belki de beklediği insanın kalbini parçalamasına daha fazla dayanamaz ve vazgeçer umut beslemekten.
    acının insanı değiştirdiği bilinir. ve vazgeçmek zorunda kalmak, vazgeçme vaktinin geldiğini anlamak güzel duygulara yapılan en büyük işkencedir.
  3. şunun gibi bir şey benim için:
    bir oyun bahçesindeyim. bir yığın napoliten çikolatayla dolu içerisi. napoliten çikolata: en sevdiğim. içeri girdiğimde sarhoş oluyorum. bir tanesinden bile olsa yemek istiyorum. bir kutuya bakıyorum içi bomboş. sonra bir şans daha veriyorum kendime. öbür kutuya... boş... derken hepsi, hepsi ama hepsi bomboş...
    hiçbir kutudan çikolata namına bir şey çıkmıyor. hiçbir kapının doğru kilidini bulamıyorum ya da. belki de hiçbir zaman gelmeyeceğini anlayamıyorum.
  4. mantıksızdır.
  5. benim sanırım.

    rüyamda babamı gorurum. aslında ölmemiş, biz öyle sanıyormusuz. iş icin, başka bir şey için gitmis. sonra birden çıkıp geliyor. artık ondan uzunum hatta daha yaşlı gorunuyorum. yine de çocukken nasıl hissediyorsan oyleyim karşısında. hep aynı rüya. sarilirim, biraz sitem ederim neden bizi biraktin diye. sonra o yokken neler yaptığımızı anlatırım. okumami isterdi, çok gurur duyardı benle.

    biliyorum gelmeyecek o gemi ama insan bekliyor be
  6. kendini öldürmüştür.
  7. hic gelmeyeceginden emin oldugunuz hic kimseyi beklemezsiniz.
    nasil emin olunur? asil soru isareti buraya.
    ölmüş babaniz gelmez mesela, ruyada gormeyi umut ederek dua edersiniz sadece.
    ama baskasiyla evlenmis bi sevdiginiz varsa? evlendi kesin gelmez olmaz diyemiyorsunuz. yumruk kadar cirpinan kalbiniz, sevgi bencili kisiliginiz: "belki de yillar sonra dul kalir, biz de bir yerlerde karsilasiriz. birbirimizin isimlerini verdigimiz cocuklarimiz olmustur, yillar sonra da olsa belki birlesiriz" der. iste bu cok da emin olunamayacak bir durum. ihtimal cok dusuk, deli dusuk ama insanoglu iste. umudu en degerli varligi.
  8. godot.
  9. en mutlu olması gereken o gün
    sanki o an çıkıp gelip son anda yetişecek de
    o kapıdan girecekmişcesine
    yaw sorma şöyle böyle oldu
    diyecekmişcesine gözlersin yolu