1. ortaokul son sınıfa kadar kitap okumaktan nefret eder sınıftaki kitap okuma saatlerinde öğretmen dolabındaki resimli kitapları alırdım.bir gün cnbce de sünger bob izledikten sonra sherlock başladı, izledim. hoşuma gitmişti her perşembe akşam 8'de tekrar bölümlerini izliyordum.sonra bunun kitap serisi olduğunu öğrendim ve bir çılgınlık gittim aldım.tutku yayınlarının çıkardığı bütün sherlock kitaplarını okudum.ondan sonra sanırım jack londan martin eden okumuştum lisenin başlarında o ufkumu çok ileri taşımış düşüncelerimi değiştirmişti.ondan sonra da zaten stephen king dan brown derken artık her ay 1 kitap bitirmeye başladım.

    sherlock holmes serisine bir başlayın derim.
  2. yaş, eğitim düzeyi vb demografik bilgilere göre değişecek önerilerdir
  3. ana.
  4. harry potter serisi mutlaka keyif alacaktır okuyan. annemin bana aldığı ilk kitap binbir gece masalları idi oradaki masalları tekrar tekrar okumuş ve sonrasında kitap okumaktan büyük keyif alır olmuştum. çocuklar için resimli ve ilgi çekici kitaplar tercih edilmeli diye düşünüyorum. ha unutmadan birde tavsiye, çocuğa kitap okumasını söyleyip siz tv karşısında ya da pc karşısında olursanız o çocuk okuma alışkınlığı kazanamaz sizi rol model almaya devam ettiği sürece...
  5. dejavu yaşıyorum sanki ki aynı başlık buranın muadili malum sitede vardı...

    ve cevabım, uçurtma avcısı oldu; zira beni yıllar sonra okumaya geri döndüren eserdir kendisi...
  6. vladimir bartol'ın yazdığı alamut, ya da adam fawer'ın yazdığı olasılıksız (eğer büyük birinden bahsediyorsak). okumayı kesinlikle sevdirirler.
    jimi
  7. hayvan çiftliği diye bir kitap vardı. aslında oldukça derin anlamlar içeren büyük bir eser ama çocuklar da okusa begenir yetişkinler de. farklı yorumlarlar kitabı o kadar.
  8. zülfi livaneli - kardeşimin hikayesi
    bir çırpıda okuyabilirsiniz akıcı merak uyandıran bir kitap. he bu kitap kalın gözüm korktu ayy okuyamam ben bunu derseniz
    peyami safa - dokuzuncu hariciye koğuşu tam sizlik.
  9. hiç kitap okumayan insan zaten sevmediği için okumuyordur. en kolay sevebilecekleri kitaplar ise bestseller olan ve sürekli sinemaya uyarlanan kitaplar olduğunu düşünüyorum. bu yüzden (bkz: dan brown) (bkz: jean christophe grange) kitapları sevilebilecektir. yerli yazar olarak da (bkz: ahmet ümit) .