1. izlemeyi bıraktığında farketmeden iç huzuru artmıştır.
  2. yaklaşık 14 yıldır benim bu.

    misafirlikler veya ailemle yemek yemek haricinde (onlar tv'siz yapamaz) 14 yıldır tv izlemiyorum.

    insanın akıl sağlığını korumasında, geleceğe umutla bakmasında etkilidir tv izlememek.
  3. hic tv izlemiyorum diyen insan yalan soyluyordur. bir dag evinde elektriksiz falan yasiyorsa bilemeyecegim ama gunumuz dunyasinda tv izliyorsunuz. tuttugun takim da mi yok, macta mi seyretmiyorsun? secim gunu sonuclari secim merkezinde mi takip ediyorsun? dolar kac para olmus merkez bankasini mi ariyorsun?

    tv izlemiyorum demek gundemi 51 ekran tuplu tvden takip etmiyorum demek degildir. internetten izledigin, paylastigin videolarda tv de yayinlanmis programlarin baska platforma yuklenmis versiyonu oluyor. yabanci dizi izliyorsan pcden bu da tv izlemek oluyor.

    kendimizi kandirmayalim, bagimlisi olmayabilirsiniz ama hepimiz ucundan kenarinda tv izliyoruz, izlemek zorunda kaliyoruz. dun maden kazasi oldu. haberi ogrenince acip bakmadin mi yani haber kanallarini durumu ogrenmek icin.

    edit: soylediklerim yanlis anlasilmaya musait sanirim. kimseyi tv izliyor diye asagiladigim da yok. tv fiziksel olarak degisti, sirt cantamizda yada cebimizde tasiyoruz. ben tv izlemiyorum istedigim filmi istedigim sinemada izliyorum demek sadece tvyi disarda izliyorum demektir. sacma bir dizi izlemek icin saatlerce bekleyen, reklamlara magruz kalan ev hanimindan tek farkin daha buyuk bir salonda izlemek oluyor. film baslamadan yine reklamlar dayatiliyor, onlarin belirledigi araya cikiyorsun, reklam yerlestirme ile filmin boku cikiyor ve baskalarinin karar verdigi saat ve seanslara giriyorsun. satranc turnuvasi izledim bu da mi tv izlemek oluyor demekte ayri bir sey. evet o da tv izlemek. bende nba izliyorum. anlattiklarimin ana fikri bize dayatilani bir sekilde izlemek zorunda kaliyoruz. evinde tv olmamasi birsey degistirmiyor. benim evimde 5 yildir tv yok ama tv izlemiyorum diyemiyorum. darbe kalkismasini oldugu gun ulkemden kac km uzakta o sevmedigim tum kanallari tek tek internetten izlemek zorunda kaldim. flash tv dahil hepsine baktim.
  4. evimde 6 aydır tv yok öncesinde de izlemezdim en fazla haberleri izlerdim, şimdi mecburiyetten izleyemiyorum. kendi evimde oturursam ilk iş tv'yi taktiracagim.
  5. benim. cartoon network dışında izlemiyorum. cn de çok bozdu artık belki bırakırım tamamen.
  6. önce sınava çalışmaktan sonra da yurtta yaşamaktan çok fazla izleme fırsatı bulamadım ve hala bulamıyorum. eskiden saatlerce izleyebilirken şimdi hemen sıkıldığımı fark ettim, iki senede minimuma indirmişim farkında olmadan. sevindirici.
  7. kendi ruh sağlığı için en iyisini yapan insandır. manasız diziler, faydasız yarışma programları, spordan bihaber spor programları ve neresinden tutsan elinde kalacak durumda olan haber kanalları.

    21. yüzyılın nimetlerinden faydalanmasını bilen insandır ayrıca. elinin altında bir derya bulunurken, hür olarak seçme hakkına sahipken niçin durmadan birilerinin dayattığı programları, haberleri izlesin.

    eğer ülkesindeki televizyon yayınları, güncele, topluma, yaşantılara, düşüncelere objektif bakmaktan çok uzaksa, hakikati aktarmıyorsa bu konuda en doğru yaklaşım içinde olan ve bilgiye, eğlenceye alternatif yollardan ulaşan kişidir.
  8. ülkece iğrenç bir karanlığa doğru koşar adım ilerlerken en doğrusunu yapan insandır. yapılması gereken de budur. kültürsüz, bilgi birikimi olmayan ve tv kanallarında empoze edilen düşüncelerde yuvarlanıp giden bir nesil yetişiyor. tüm hafta boyunca izledikleri dizideki asıl oğlanın asıl kızı öpüp öpmeyeceğini düşündüklerini biliyorum. dünyadan bihaber yaşayıp gitmeleri de bir hayli üzücü. bizim ülkeye, dünyaya, insanlığa, doğaya faydalı bireyler yetiştirmek zorundayız. tamam izle televizyonunu günde 1 saat ama tüm gün önünde oturulmaz ki yahu. bir kitap oku, ufkunu genişletecek bir film izle, dil öğren..
    wcsit
  9. önceden digiturkte sadece history, nat. geo, discovery vb. dışında kanal izlemezdim. kızım doğduktan sonra onları da vakitsizlikten izleyemez olunca iptal ettim digiturku. yaklaşık bir yıldır televizyonuma sadece apple tv bağlı. o da itunes ve netflix için ama ona bile zaman yok. ilk başlarda hiç hissetmedim yokluğunu. üç dört ay kadar sonra bir miktar boşluk oluştu ama o boşluk da kitaplarla, ev işleriyle, ailemle zaman geçirerek hemen doldu.

    kafam rahat. abuk subuk içerik ile meşgul olmanın kimseye bir faydası yok zaten.

    tv ile geçirdiğim zaman için pişmanlık bile duyuyorum artık. keşke çok daha önce bıraksaydım.
  10. ben değilim. ancak izlediğim programlar popüler kültürle alakası olmayan tamamı bilgilendirici ya da zihin açıcı programlar. misal bir aralar sürekli denk gelmeye çalıştığım trt1'deki doğadaki insan programı. trt'nin yapmış olduğu en güzel işlerden. ancak zannetmiyorum çok izleyeni olsun. sevmeyiz öyle şeyleri toplum olarak.

    bir diğeri de cem seymen'in cnntürk'teki para dedektifi programı. adamcağızı 100 kişi dinlese, izlese ülke için inanılmaz bir yatırım olur. çünkü kendisi ithalattan dem vurup ihracata, yerel çiftçiye değer verme peşinde. bunu da diğer ülkelerle örnekliyor.

    yani diyeceğim televizyon izlemek zararlı değil yahut zaman kaybı da değil. ne izlediğiniz önemli. kitap okumak gibi bu. kahraman tazeoğlu okumak var attila ilhan okumak var. önemli olan sizin seçtikleriniz, yöneldikleriniz.